+359 887 87 87 52

2024 - Годината на Зеления Дървен Дракон

Как да организираме дома си в Годината на Зеления Дървен Дракон?

21.11.2023 Автор: Мирослава Петърчева

2024 година ще е под знака на Зеления Дървен Дракон. Китайската нова година през 2024 стартира в събота, 10 февруари в часовата зона на Китай. Този ден е новолунието на първия китайски лунен месец в системата на китайския лунен календар. Животинският знак за китайската Нова година 2024 е Зеленият дървен дракон.

Китайският календар съчетава слънчева, лунна и 60 системи за броене на стволови клони. Календарът с 60 стволови клона използва имената на петте елемента Ин и Ян (Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя) и 12 животни последователи. Зеленото е свързано с дървото. Затова 2024 година се нарича още Годината на Зеления Дървен Дракон.

Годината на Зеления Дървен Дракон - интересни детайли

Драконът според източния календар означава двойственост. Никак не е случайно, че в китайската култура този символ произхожда от положителната енергия Ян. Драконът е магическа симбиоза на птица и змия, съчетаваща два различни принципа: птица, летяща в небето, и змия, пълзяща по земята. Ето защо Дракон издава сила: той обединява 2 елемента: небесен и земен. Тази двойственост многократно се проявява при интериорното обзавеждане на апартамента.

Ето какво може да промените в дома си, за да бъдете през 2024 година в крак с Годината на Зеления Дървен Дракон.

Заложете на зеленото и златното

Драконът обича зеления и златния цвят и в това няма нищо странно. В крайна сметка той самият е този цвят. Затова през новата година трябва да доминират драконовските цветове. Зеленото е спокоен и дори студен нюанс. Свързва се със спокойствие и релаксация. Всичките нюанси дават вътрешното психологическо обновяване на човека, така че зелената гама в дома ще придаде положителни емоции и гаранция за безопасност и сигурност.

Различните нюанси на зеленото ви позволяват да създадете уникални интериори, които ще бъдат специални и индивидуални във всеки случай.  Зеленото може успешно да се комбинира както със студени, така и с топли палитри. В комбинация със златно дава усещане за лукс и изтънченост.

За да привлечете щастието в дома си, изберете сочни и различни нюанси на зеленото в интериора. Заложете на цветове като лайм, ябълка, трева. Използвайте ги във всичко в интериора на апартамента.

Кои цветове не е добре да използвате като основни в жилището си

Не е препоръчително да използвате кафяво, тъмно жълто и бяло в интериора. Що се отнася до материите, предпочитайте естествените, избягвайте синтетичните тъкани, защото Драконът е известен аристократ.

Подарете на дома си камина - Драконът е огнедишащо митично животно

И никак не е зле да обмислите варианта да имате през 2024 година в жилището си камина. Може да е електрическа или на газ. Драконът обожава огнените пламъци и самият той ги изпуска. Стилната камина придава комфорт и лукс дори в минималистично организираните жилища.

И още… нека към зеленото и златното да прибавим и червеното като огнен цвят. Драконът, който е символ на годината, обича всичко ярко и жизнеутвърждаващо.

Заложете на комфорта и добрата хигиена в своя дом

И не на последно място за предстоящата година на Дракона, е нужно домът ви да бъде чист и подреден. Всичко ненужно, което сте натрупали през предходната година, всички боклуци, излишни неща, скъсани килими и пердета, трябва да се изхвърлят.

Най-нови статии