+359 887 87 87 52

7 съвета за преместване в нов дом

Съвети за преместване в нов дом

11.08.2014 Автор: Мирослава Петърчева

 Определено преместване в нов апартамент за живеене е много вълнуващо, но изнасянето в нов дом може да е много напрегнато. Ако следвате няколко съвета обаче, ще можете да изградите план за трансфера на вещите и всички останали дела, които ще трябва да свършите. Това гарантира гладкото преместване от жилище в жилище.

Ето нашите 7 съвета за преместване в нов дом.

1. Сами ли ще свършите всичко? Ако ще разчитате на някого за помощ или ако ще наемате хамали, направете го своевременно. Преценете кое е по силите ви и кое не. Това е нещото, което рядко хората правят предварително при покупка на имот. Ако няма да можете да се справите с всички мебели, по-добре организирайте роднините или поръчайте хамалски услуги за това. Проблемите в деня на изнасянето се решават по-трудно и е добре да имате едно на ум. Особено, ако придобивката е ново строителство, трябва да се постараете да има минимални щети при пренасянето. Проверете кой е готов да помогне и кои фирми колко пари ще ви вземат за услугата. Направете разчет кое ще изнесете вие и кое хамалската фирма. Колкото по-бързо стане всичко, толкова по-малко разход ще имате. По-добре да вложим парите си в недвижим имот - нашия нов дом.

2. Планирайте разопаковането преди да опаковате. Направете снимки на всяка стая в новия ви дом преди да сте пристигнали с всички мебели, уреди, растения и роднини. Напишете си на удобно място коя част от стария ви апартамент в коя стая от новия апартамент ще отиде. Удобно е да отбележите и кои неща са с предимство. Големите мебели, например, трябва да се нанесат първо. Няма да повярвате колко време ще ви спести това.

Преместването в нов дом ще е много по-лесно, ако е направен разчет.

3. Подходете отговорно към напускането на стария си недвижим имот. Това определено може да е доста емоционално. Започнете по-рано с организацията. Дори да ви остава повече от месец, много по-лесно ще е да започнете да опаковате шкаф по шкаф и да разпределяте по горната стъпка притежанията си. Не забравяйте, че на едно място може да сте събирали неща с години, а да трябва да се изнесете за седмица или месец. Разпределете вещите си. Обмислете възможността да ги дарите на някого в нужда. Останалите неща подарете на приятели. Това, което не може да влезе в употреба, запратете веднага на боклука, за да не ви натоварва в дните около вашето преместване в нов дом.

4. Преместването не е детска игра, особено ако имате деца. Обмислете възможността с детегледачка, децата да отидат на село или просто приятел да ги наглежда. Ако това е невъзможно, обособете място в новия ви апартамент, където детето ви няма да е само, но и няма да пречи и да застрашава безопасността си. Това ще помогне на всички, защото децата понякога могат много да объркат плановете на възрастните. Доста често, около почти всяка нова жилищна сграда има детска площадка, на която да изведете вашите малчугани.

 Домашните любимци - спокойни.

5. За домашните любимци важи същото правило. Със сигурност може да помолите някой познат или приятел да наглежда котарака или кучето. Опаковането на вещи, постоянното влизане и излизане на хора, особено непознати, могат да бъдат много стресиращи за животинките. А и не можем да отречем риска от това животното да избяга или да се забърка в цялата суматоха. Около всеки един недвижим имот в Русе има достатъчно зелени площи за вашия любимец.

6. Определено при разглобяването на мебели и техника при преместване в нов дом, ще останат много малки части. Независимо дали става на въпрос за болчтета, гайки или частички от различни уреди, то те трябва да се съхранят. Разпределяйте ги в пликчета и ги надпишете. Единия вариант е да ги залепите здраво към всяко нещо, към което принадлежат. Другата опция е да съберете всички надписани пликове в един кашон. Ние от недвижими имоти Сиана предпочитаме втората опция, защото така е по-трудно да ги загубим.

7. Направете снимки на окабеляването на електрониката си. Телевизори, DVD-ита, компютри и какви ли не още уреди, използват кабели за връзка между различните компоненти. Заснемането на положението на всички кабели няма да отнеме много, но ще ви спести адски главоболия, особено при влизане в новопостроена сграда. Съберете кабелите отново по-групи в кутии или пликове, за да знаете кой кабел към кой уред е.

8. Помислете за пълна застраховка на имуществото си. Независимо дали пренасяте вещите си сами, разчитате на професионална услуга, правите премества от далеч или просто имате вещи, които лесно се повреждат. Може да ви струва още някой лев отгоре, но ако изберете правилната застраховка, каквото и да се случи по време на преместване в нов дом, застрахователите ще изплатят цялата стойност на щетите. Попитайте застрахователя си за изчисленията при мебели, техника и т.н. Вземете оферти от няколко застрахователи и преценете коя ви удовлетворява най-много.  Не се стискайте за малко пари отгоре, защото всичко може да се случи и не е приятно новия вият дом да е празен, заради инцидент в преместването. Ако търсите помощ в продажбата на недвижим имот в Русе, обърнете се към недвижими имоти Сиана. Ние ще ви подкрепим, когато имате нужда от нас. Надяваме се, че нашите 7 съвета за преместване в нов дом ще ви бъдат от полза.

Най-нови статии