+359 887 87 87 52

Апартаменти в розов интериор: нестандартен шик

Апартаменти в розов интериор – може би ви звучи в стил Барби?

21.07.2023 Автор: Мирослава Петърчева

Това не е така – през 2023 година дизайнерите препоръчват смело да заложите на апартаменти в розов интериор.

Розовият цвят в интериора в наши дни е изключително смело решение. Излизайки отвъд спалнята – появява се в кухнята, в банята, в дневната, в офиса, в детската стая и антрето.

Комбинирането на розови нюанси с други цветове може да бъде доста трудно. Розовото се нуждае от напудрена, избеляла и пастелна цветова схема. Във връзка с това ви предлагаме няколко шик решения за комбиниране на розово с други цветове, за да бъде интериорът стилен и шикозен.

1 вариант - апартаменти в бяло-розов интериор

В този случай розовото се комбинира със светъл фон: може да е бял или бежов, светлокафяв или сив. За да създадете ефект на дълбочина, в допълнение към основния, като правило се избират още няколко цвята:

  • друг нюанс на розово;
  • светложълто;
  • прасковено;
  • синьо и др.

Бялото и розовото във всеки стил изглеждат елегантни, защото и двата нюанса са светли. Тяхната комбинация ви позволява да се получи усещане за простор и позитивна атмосфера в интериора. Този вариант от цветове е идеален за спалня, дневна, кухня и баня.

2 вариант – жилища в розово-син интериор

Тази комбинация е предпочитан избор за спалня в класически стил. Обикновено интериорът е в базов цвят синьо, а розовите цветове са само допълнения. Също така трябва да се има предвид, че е по-добре да изберете розов нюанс в тон до дървесен нюанс. Тоест, цветът трябва да е приглушен или ярък като дървото.

3 вариант – помещения в апартамента в екстравагантно зелено с розово

Розова стая, освежена с един от изброените залени нюанси на изумруд, малахит, тюркоаз, изглежда много модерна и екстравагантна. Обикновено тази комбинация е перфектна за студио на артистични личности. Но не бива да забравяме, че тук трябва решенията да се обмислят много прецизно – в противен случай се получава безвкусица.

4 вариант – апартамент със златни нюанси в розова атмосфера

Може да ви се струва, че прилича на Версай, но не така. Ако искате да създадете особено в дома си невероятно изтънчен стил, тогава използвайте злато под формата на декоративни акценти. В комбинация със златните нюанси, розовият интериор ще демонстрира мирис на пари, слава и лукс. За да подсилите този ефект, поставете необичайни мебели, като например диван във формата на шармантни женски устни. Все пак, не забравяйте, че апартаменти в златно и розово на са за всеки. Тук се искат скъпи материали и мебели. С една дума – нуждаете се от повече финансови инвестиции.

Ето още няколко важни съвета от страна на дизайнерите!

При апартаменти в розов интериор също така трябва умело да комбинирате тъкани, текстури, декоративни елементи с розово. Подходящи са в този случай:

  • леки, ефирни тъкани;
  • естествени цветя;
  • големи стъклени огледала;
  • елегантни свещи и свещници;
  • музикални инструменти – например пиано или арфа.

Не подценявайте розовия цвят!

Знаете ли, че при повечето хора той се асоциира с романтика, любов и спокойствие?

Нищо чудно, че съществува израза: „Да гледаш света през розови очила!“ Ако смятате, че светът около вас е твърде мрачен и строг, тогава не забравяйте да добавите розово към интериора!

Най-нови статии