+359 887 87 87 52

Агенция за недвижими имоти при сделка с имот?

Агенция за недвижими имоти при сделка с имот?

11.12.2014 Автор: Мирослава Петърчева

Защо да се спрем на агенция за недвижими имоти при сделка с имот е дилемата, пред която се изправяме, знаейки, че покупката и продажбата на недвижимо имущество е много натоварваща. При покупката на имот се търсят подходящи оферти, търси се финансиране, ходи се на много огледи, има не малко рискове. При продажбата на имот трябва да рекламирате Вашето притежание, да преговаряте за него, да внимавате с ценообразуването, да търсите сами купувачите си и прочие. Има едно нещо, което може да Ви спести 90% от нервите и заниманията – агенция за недвижими имоти. Защо да изберем агенция за недвижими имоти? Най-малкото, защото тя ще се погрижи за почти всичко вместо вас. В днешно време не е модерно и не е разумно да вършим всичката работа сами. Има професионалисти, които знаят кое, как, с какво и за колко време може да се свърши най-добре и най-изгодно за нас. Вашият агент по недвижимо имущество може да Ви помогне във всеки един момент с избора на имот, определянето на правилна цена за покупко-продажба и прочие. Дейността на агенциите не свършва до там да изготвят каталози с оферти за различни имоти – услугите, които се предлагат, са десетки!

Да започнем с предимствата, ако ползвате агент за недвижими имоти като продавач:

1. На първо място агентът ще свърши най-важното за Вас – ще намери потенциални купувачи! Агенцията разполага с приветлив уебсайт, тя е търсена от много клиенти, които отдават, продават или купуват нещо. За Вас работи цял екип, който избира и Ви предлага целевата група - в пъти по-голяма от Вашата, ако решите да си търсите сам купувач. От тук веднага отиваме на срок за продажба на имот. Когато има повече клиенти и желаещи да огледат Вашето имущество, то е напълно нормално имотът да се продаде и по-бързо. Сроковете са наистина важни – никой не иска да чака с месеци! Колкото по-бързо свърши всичко, толкова по-бързо ще си купите нов имот, ще имате спестявания за черни дни или ще инвестирате! Агентът също така ще Ви помогне с образуването на правилната цена, на която имотът Ви да бъде продаден по-бързо – според неговото състояние, местоположение и прочие. Агентите знаят всички тънкости!

Именно качественият маркетинг и правилната цена са тези, които ще привлекат купувачите и ще ги накарат да пожелаят Вашия имот. Агенцията за недвижими имоти, която ще изберете, със сигурност има свои бази данни с информация за предишни сделки, познава капризите на пазара, които ще ухажвате.

2. Друг голям проблем при организирането на самостоятелна продажба на имот е преговорите с купувачите и сключването на крайната сделка. Брокерите в агенциите са обучени професионалисти, които познават изкуството на преговорите, имат опит в преговорите и увереността, която е нужна, за да купят или продадат който и да е имот. Информацията, с която те разполагат, е почти недостъпна за човек, който е извън бизнеса – статистики, тенденции на пазара и неща от този род, които могат да наклонят везните при едни евентуални преговори.

3. ДОКУМЕНТИТЕ! Адът на всеки един купувач и продавач. Независимо от коя страна се намирате, агенцията за недвижими имоти, която сте избрали, ще Ви помогне с необходимото. Всичко, свързано със срокове, точните документи и така нататък е нещо нормално за тях. Освен това, брокерите на недвижими имоти познават юристите в района, който обслужват, а повярвайте, при сделка с имот винаги има нужда от нотариус или адвокат!

Всички тези неща плюс улеснението при организиране на огледи, консултациите, които Вие и купувачите ще получите, са само бонус. Друго немаловажно предимство на агенциите е, че при нужда могат да Ви свържат с опитни майстори, които могат да променят определени неща в козметиката на имота, за да бъде вдигната неговата стойност.

Ако изберете опитна агенция с много професионалисти, които работят в нея, определено продажбата или покупката на място за живеене или за бизнеса Ви ще се усети като детска игра.

С какво ще помогне агенция за недвижими имоти Сиана, ако сте купувач:

1. Ние сме общували с наистина много клиенти, и от двете страни на барикадата, и определено знаем какво търсят купувачите. Един купувач иска дългият и сложен процес по купуване на имот да бъде олекотен до възможно най-голяма степен, тъй като самият факт, че трябва да живееш в нов дом, е доста стресиращ. Професионалните брокери могат да помогнат с отсяването на немалкото имоти в Русе! Според бюджета, локацията и точните Ви изисквания, един брокер може да огледа вместо Вас всички оферти на пазара и да излезе с най-добрите предложения, които не трябва да изпуснете. След като стигнете до перфектния имот, агентът Ви може да помогне в преговорите за цената. Брокерите разполагат с изключително много полезна информация, която да наклони везните във Ваша полза.

2. Отново документи и документи! Както и при продажбата на имот, така и при покупка на имот се изискват наистина много документи. Ако имате нужда от помощ при оформянето им, Вашият консултант със сигурност ще може да Ви напътства в процеса. Другото важно нещо е, че агенциите за недвижими имоти могат да Ви информират за правата и задълженията Ви като купувач или продавач, за да мине сделката гладко и без излишни нерви.

3. Допълнително финансиране? Търсите допълнително финансиране, за да се сдобиете с имота на мечтите си? Искате да закупите жилище с ипотечен кредит? Една агенция за недвижими имоти е винаги наясно с офертите за кредитирането и с подводните камъни, които може да срещнете в търсенето на перфектния ипотечен кредит. А и малко или много контактуват с хора, които използват кредити, за да купуват имоти - опитът определено си казва думата!

По-горе споменахме, че агентите могат да предоставят списък с имоти, които отговарят на определени критерии. Какво обаче става, ако не знаете какво точно искате? Една агенция за недвижими имоти предлага толкова много варианти за действие, че с малко разглеждане и консултация ще разберете какво търсите. Агентите имат информация за това кои имоти са най-желани, с най-изгодна цена или с най-много удобства, макар и на по-висока цена и така нататък. Изобилието на оферти определено трябва да ви привлича.

Агенциите са много динамични и гъвкави в работата си. Ако Вие успеете да се свържете с 5 потенциални продавачи, които могат да Ви предложат нещо, то агенцията може да се свърже с няколко десетки за няколко дни. Вие можете да се свържете с тях по телефон, през уеб сайт, по скайп, на място в офис и да получите отговори на Вашите въпроси. Определено шансовете да изпуснете мечтания имот са граничещи с нулата.

Още ли се питате защо да изберем агенция за недвижими имоти? Удобството всички услуги да се вършат на едно място, без да трябва да обикаляте от сграда на сграда, да се разделяте на няколко части и да се тормозите до краен предел, само по себе си е достатъчна причина. Някой друг ще Ви отмени в повечето от нещата, които трябва да се направят, и освен това ще е винаги готов да Ви информира за случващото се и да Ви даде професионален съвет.

Скъпо ли е удоволствието да се разчита на брокер за недвижими имоти? Истината е, че щом размислите за предимствата и удобствата, с които ще се сдобиете, отговорът на въпроса ще дойде сам. Комисионната е нещо нищожно спрямо намалелия риск от грешка и измама, възможността да сбъркате документацията, намаления срок за покупка или продажба, многото клиенти на агенцията, с които може да сключите сделка, и така нататък, и така нататък.

Най-нови статии