+359 887 87 87 52

Агенция за недвижими имоти - плюсове и ползи

Агенция за недвижими имоти

10.09.2020 Автор: Мирослава Петърчева

Ако се напише в търсачката на български език: агенция за недвижими имоти, ще се учудите колко са много на брой

Но коя агенция за недвижими имоти е добра и би ни свършила чудесна работа? Покупката или продажбата на имот, най-вече на собствено жилище, е важно събитие в живота на човек. Тук обикновено става дума за голяма сума и, може би, целия бъдещ живот. Разбира се, такъв важен въпрос не може да бъде оставен на случайността.

 

При наличие, че има интернет защо е нужно да наемете посредник и да му плащате комисионна?

В статията ще се опитаме да обясним това. Наличните сайтове и форуми  са отличен инструмент за подпомагане на продавачите и купувачите на недвижими имоти. Но също така  те са и чудесен начин за сделки, които са с цел измами. Сортирането на реклами по търсени  параметри и намирането на подходящия недвижим имот е само върхът на айсберга. Отдолу има толкова много скрити опасности. Освен това продавачът и купувачът ще имат доста работа при реализирането на самата сделка и често и те не знаят в каква схема влизат. Реално е по-добре да се плати на професионалист, който проверява всичко, безопасно организира етапите. По този начин се спасявате от бъдещи рискове по отношение на парите и недвижимите имоти.

Плюсове на една агенция за недвижими имоти са очевидни.

Да започнем с факта, че продавачите много рядко разкриват всички отрицателни моменти в един имот, преди да направят авансово плащане за закупеното жилище! Брокерът обаче може деликатно да посочи и минусите, без да си затваря очите, за да бъде коректен. Но основното е, че се гарантира прозрачност на сделката. Реално при покупката и продажбата на един апартамент, например, има доста клопки, но на професионалистите са наясно с тях. Като им се доверите, вие ще можете да имате ново жилище, вила, къща на село, офис, парцел или гараж  спокойно, без да очаквате, че някой ще се опита да ви го отнеме или да прояви претенции след време. Сделките от страна на купувача много рядко се оспорват, но са напълно възможни при наличие на много сериозни основания. Но и при продажба на имот, помощта на брокера ще бъде незаменима.

Знаете ли това?

Измамниците често търсят хора, които продават имоти самостоятелно и използват различни измамни схеми. Ако се направи справка в съда, ще останете учудени колко много дела се водят по отношение на покупка и продажба на имоти.

Правилното решение е да се доверите на агенция за недвижими имоти!

Най-нови статии