+359 887 87 87 52

Интериор с кашпи

Предимствата на кашпите в дома

02.06.2022 Автор: Мирослава Петърчева

В статията ви даваме идеи как да постигнете оригинален интериор на апартамента с кашпи с големи растения.

Интериорният дизайн с живи растения никога няма да загуби своята актуалност, независимо дали става дума за саксийни теменужки или сукуленти. Но най-зрелищно в дизайна изглеждат големи представители на флората, като фикуси и палми. Растенията привличат вниманието от първите минути. Особено ако са в интересни и стилни кашпи.

Предимствата на кашпите при всеки интериор на апартамента са доста. Съвременното производство предлага най-невероятните възможности за кашпи, различни по цвят, форма и текстура. Освен това занаятчиите обичат да упражняват уменията си в изработването на декоративни кашпи, които са супер стилни.

Ето и предимствата на тези контейнери за отглеждане на растения в апартамента.

Естетичен дизайн.

Благодарение на особеностите на този вид големи контейнери, растението се засажда във вътрешна саксия, скрита от по-голяма външна. Този дизайн ви позволява да скриете грозната почва от любопитни очи и да украсите основата на цветето с мъх, камъчета, черупки. Това придава на композицията завършен вид.

Чистота и подреденост.

Оказва се, че липсата на дренажни отвори не цапа пода и не се оцветяват ръбовете на саксията.

Транформация на интериора.

Наистина винаги има възможност да смените старата кашпа с нова. По този начин е лесно да разнообразите интериора на една стая в апартамента без пресаждане на растението. Да не забравяме, че големите растения в интериора са на мода. Дърветата джуджета са особено популярни. Те са основният акцент на всеки дизайн, те успешно поддържат стила и подчертават вкусовите предпочитания на собственика.

Лесна поддръжка.

Ако растението трябва да бъде наторено, третирано или да се извърши някаква манипулация на почвата, вътрешната саксия може просто да се извади и да се прехвърли на балкона или двора за работа. Така декоративната кашпа няма да бъде повредена или развалена.

Правила за подбор на кашпи.

Тъй като кашпите за големи растения винаги ще привличат вниманието и освен това не са евтини, трябва внимателно да обмислите избора им по време на покупката.

Експертите препоръчват:

  • Изберете кашпи предварително заедно с други аксесоари на новия интериор. В крайна сметка контейнерът трябва да съвпада по стил, да пасва на съществуващи или новопридобити вази, лампи, текстил и подови настилки.

  • Не купувайте такива продукти в градински магазини и хипермаркети. В такива търговски обекти обикновено се представят модели от икономична класа. Качествените кашпи, изработени от добри материали, не са евтини.

  • Погрижете се за допълнително оборудване. За по-големите модели има специални стойки, оборудвани с колела. Те са удобни в смисъл, че едно тежко цвете или дърво винаги може да бъде преместено на друго място без допълнителни усилия.

Вместо заключение.

В допълнение към визуалната привлекателност, кашпите във всеки интериор на апартамента трябва да бъдат избрани въз основа на характеристиките на материала. По-голямата част от моделите на съвременния пазар са от следните видове материали: пластмаса, метал, бетон, керамика, глина и полирезин. Цената  по тази причина е доста различна и по тази причина трябва да заделите необходимите финансови средства, за да може кашпата да ви служи дълго време.

 

Най-нови статии