+359 887 87 87 52

Апартамент с малка всекидневна

Апартамент с малка всекидневна – интересни идеи как да я организирате.

28.04.2023 Автор: Мирослава Петърчева

При апартамент с малка всекидневна дизайнерите обръщат специално внимание на нейния интериор. Какви трикове използват те, за да увеличат визуално малките всекидневни?

Предлагаме Ви важни правила за дизайн на апартамент с малка всекидневна малко по-надолу в статията.

Списъкът от различни стилове, материали и технологии Ви позволява да изберете най-подходящия интериорен вариант  според собствените си предпочитания. Въпреки това, малката площ на стаята изисква спазване на определени правила:

  • Необходимо е да се придържате към неутрална палитра от светли цветове. Освен това е по-добре да използвате бяло в ограничени количества, като го допълвате с кремави, бежови и други пастелни тонове.
  • По-добре е да не правите тавана по-тежък с многостепенни конструкции.
  • Подовото покритие не трябва да бъде украсено със сложни шарки. Подходящ е ламинат, паркет или светъл линолеум.
  • На площ под 16 кв.м. по-добре е да не използвате тъмни цветове, да откажете тапети с големи фигури да не претоварвате с декорации стаята като цяло.
  • Тежките масивни мебели в тъмни цветове няма да се поберат в малка стая. Необходимо е да се направи избор в полза на леки конструкции. По-добре е фотьойлите и диванът да не са с обемни подлакътници и висока облегалка.
  • Аксесоарите за акцент трябва да се използват пестеливо.

Обобщение по тази толкова интересна тема!

Основното правило относно интериора в малка всекидневна в апартамента е минимализма. Придържайки се към чувството за пропорция във всички детайли ще направите стаята да изглежда комфортно и удвоено.

Но все пак трябва да вземете предвид оформлението на самата стая. В крайна сметка, тя може да бъде самостоятелна или комбинирана с кухня, коридор, балкон или спалня. Можете сами да увеличите площта чрез преустройство. В някои случаи дори частичното премахване на стени ще помогне за създаването на необичаен и практичен интериор в стая с ограничена квадратура.

В модерните студиа все по-често се използва оформление, при което дневната е комбинирана с кухнята. В този случай основната задача е да се подчертаят функционалните части на стаята, без да се губи цялостната хармония. 

Придържайте се към тези правила и ще постигнете прекрасни и изчистени резултата за вашия интериор.

Най-нови статии