+359 887 87 87 52

Апартамент на последния етаж: ето неговите предимства

Жилище на последен етаж - предимства

28.05.2020 Автор: Мирослава Петърчева

Апартамент на последния етаж – дали това е плюс или минус за собствениците?

"Апартамент на последния етаж: ето неговите предимства", прочетете статията и ще разберете всичко по тази тема. Каква е ситуацията в действителност? Това зависи от различни фактори – тип строителство на сградата, нейната възраст и състояние. Говорим за реалните предимства апартамент на последния етаж.

Апартамент на последния етаж: ето главните плюсове:

  • Цената е по-ниска.

Не всеки е готов да закупи такъв апартамент и това има определен плюс. Собственик, който иска да продаде недвижим имот на последния етаж, е по-вероятно да даде на купувача добра отстъпка. И като цяло пазарната цена на такъв недвижим имот е по-ниска спрямо апартаменти, които са разположени на други етажи. Този плюс важи при едно условие – става дума само за апартаменти на вторичния пазар. В новите сгради най-горните етажи могат да бъдат дори по-скъпи от останалите. Красивите гледки, панорамните прозорци, високите тавани и нестандартните оформления на такива апартаменти на последния етаж също увеличават тяхната привлекателност и стойност в очите на купувачите.

  • Дава възможности за разширяване.

И това отново касае апартаменти в стари сгради. Някои собственици на апартаменти на горните етажи разширяват жилищното си пространство с нежилищни помещения. Да, това изисква време, усилия и допълнителни разходи, но пък резултатът ще бъде двоен: има допълнителна площ, както и е значителен плюс към цената, ако се планира продажба на този апартамент на последния етаж в бъдеще.

  • Осигурява комфорт и сравнително добра тишина.

По-чистият въздух, по-малкото прах и досадни насекоми са категоричен плюс при апартамент на последния етаж. На горните етажи звукът от автомобилите е почти заглушен. Както и никой не хлопа над главите на собствениците. Липсата на съседи отгоре означава, че нищо не може да развали току що приключения ремонт.

  • Разкрива се прекрасен изглед от прозорците.

 Ако имате късмет с местоположението на сградата с апартамента на последния етаж, то може да се радвате на прекрасна гледка към градската или извънградската зона. А и в такива апартаменти има повече слънчева светлина, което прави стаите да изглеждат оптически по-просторни и удобни.   След всичко изброено – оказва се, че плюсовете при апартаментите на последния етаж са доста, но за да бъдем обективни – очаквайте скоро и статията, в която ще обясним дали има и недостатъци.  

Най-нови статии