+359 887 87 87 52

Заслужава ли си апартамент ново строителство в Русе?

Ново строителство в Русе

17.11.2016 Автор: Мирослава Петърчева

Обмисляте възможността да закупите апартамент ново строителство в Русе? Ако това е така, тази статия ще се опита да отговори на вашите притеснения и да ви разясни за какво трябва да внимавате! Жилище ново строителство в град Русе е избор, който си заслужава напълно!

Какво всъщност представлява апартамент ново строителство?

Това са жилища в нови монолитни сгради, в строеж или завършени през последните 1-2 години. Обикновено етапът, до който се довършват този тип имоти, е т.н.  по БДС, което означава: фино шпакловани стени, подпаркетна замазка на подовете, ВиК и ел.инсталации, завършени до тапа, изградени отоплителни инсталации, монтирана нова PVC дограма. Някои от инвеститорите предлагат и поставени интериорни и екстериорни врати, довършени санитарни възли. Общото за всички оферти е, че тези жилища се намират в сгради с напълно завършени общи части - стълбища и стълбищни площадки, асансьори, винаги има осигурени паркоместа за закупуване.

При покупка на апартамент ново строителство трябва да знаете:

  • Основното, което не трябва да забравяте, че купувайки апартамент ново строителство, вие се сдобивате с имот, който не е бил използван от други хора, абсолютно нов, изпълнен с висококачествени материали и съвременни технологии. Съответно получавате спокойствие, гаранция и възможност за безпроблемна дългогодишна експлоатация.
  • Покупката на апартамента обаче не е достатъчно условие, за да заживеете бързо в него. В този тип жилища се налага да инвестирате малко повече, за да довършите имота според вашите виждания за домашен уют и стил. Тук не говорим само за обзавеждане. Става въпрос за поставяне на подова настилка, довършване на стенните покрития, монтиране на осветителни тела, поставяне на санитария в мокрите помещения и др. Тоест, освен инвестираната сума за самия апартамент, ще са ви нужни и свежи пари за интериора и обзавеждането на дома. Дали това няма да ви дойде множко, дали ще можете да се справите с големите разходи по обзавеждането? На тези въпроси трябва да си отговорите ясно и категорично предварително.
  • Друго предимство при покупка на апартамент ново строителство е възможността за разсрочено плащане, дадена от инвеститора. Възможност, обвъзрана със степента на завършеност на имота.
  • Трябва да знаете и какво ще правите с апартамента – ще го ползвате като лично жилище, ще го отдавате под наем или ще го продадете в удобен момент. Ако решите да давате апартамент под наем, разчетете си разходите и сметнете в рамките на колко години ще ви се върне инвестицията. Ако пък искате да го продадете след време, изчакайте удобен момент при повишаване цената на имотите в Русе.

Обикновено апартаментите ново строителство се предлагат директно от инвеститора, но по-често офертите са налични само в агенции за недвижими имоти. Това ви гарантира сигурност на сделката, защото ставате партньори с професионалисти, каквито са брокерите от Сиана Имоти Русе. Ние ще ви предложим само имоти на изпитани във времето строителни и инвеститорски фирми, ще ви подготвим документално и ще ви доведем до финал, който ще ви подсигури спокойствие и качество на живот в апартамент ново строитеслво в Русе.

Най-нови статии