+359 887 87 87 52

Апартамент под наем без безпорядък

Дори малкият на вид безпорядък може да бъде непосилен, когато живеете в апартамент под наем.

03.11.2023 Автор: Мирослава Петърчева

Безпорядъкът в дома е свързан с безпокойство, депресия, стрес и затруднено концентриране, според статия в Journal of Environmental Psychology. Ако сте готови да премахнете бъркотията, но не сте наясно откъде да започнете, тези прости стъпки ще ви помогнат да държите бъркотията под контрол във вашия апартамент под наем.

Създайте комфортно място точно до входната ви врата.

Предпазете се от разпространение на безпорядъка в апартамента под наем, като поставите малка масичка близо до входната врата. След като се приберете у дома, пуснете ключовете, пощата, пазарските чанти, раниците, чантата за лаптоп и други предмети на масата. Въпреки че вероятно няма да държите тези предмети на масата за постоянно, определянето на място за временното им оставяне може да ви помогне да ограничите бъркотията навътре в другите стаи. По тази причина масичката може да е на две нива.

Уверете се, че всичките ви вещи имат собствено място.

Помните ли старата поговорка: „Място за всичко и всичко на мястото си“? Фразата е помогнала на безброй хора през годините да поддържат домовете си чисти и подредени. Ако нямате определено място за ключове, обувки или спортно оборудване, апартаментът ви под наем може да е направо тотално разхвърлян. Когато всеки предмет в жилището ви има конкретно място, е лесно да не допуснете бъркотията да го завладее.

Сортирайте хартиените вестници, рекламни брошури, списания и писма  всеки ден.

Като повечето хора, вероятно получавате безкраен запас от нежелана поща. Рециклирането или изхвърлянето на тези, от която не се нуждаете, в деня, в който ги получите, е най-добрият начин да предотвратите натрупването на планина от хартии върху кухненския плот или масата в гостната. Използвайте кутия или кошче, за да съхранявате поща, която изисква вашето внимание, като например сметки или специална покана за сватбата на ваш братовчед.

Не забравяйте да унищожите или накъсате на малки парчета оферти за кредитни карти, банкови извлечения и друга поща с лични данни, преди да я изхвърлите в боклука. Безскрупулни хора биха могли да използват подробностите, за да откраднат самоличността ви или да открият сметки с кредитни карти на ваше име.

Почистете гардеробите и шкафовете си.

Освобождаването на малко място в тях е лесен начин да държите безпорядъка под контрол в своя апартамент под наем. Въпреки че експертите имат своите мнения относно това кога трябва да се отървете от рядко използвани неща, ще трябва да създадете свои собствени критерии за прочистване. Ако дадена дреха, шапка или пък обувки са демоде, неудобни, на петна, повредени или твърде малки или големи, обикновено е безопасно да ги изхвърлите. Ако са по-запазени – дарете ги или ги занесете в контейнери за тази цел.

Помислете преди да се изкушите да си купите нещо, което просто спонтанно ви е харесало.

Най-новото не винаги е най-добро. Ако имате идеално добри съдове, кърпи или обувки у дома, запитайте се дали наистина имате нужда от даден артикул, преди да го добавите към колекцията си. Някои хора намират правилото „един влиза, един излиза“ за полезно и купуват нещо ново само ако са готови да дарят или продадат нещо друго, за да направят място за новата покупка.

Имате ли проблем със съхранението в настоящия си апартамент под наем?

По-старите апартаменти са построени във време, когато хората са имали много по-малко неща и са били напълно доволни от малки стаи и малки килери или мазета. Но това не е така с модерните луксозни апартаменти.

В момента има под наем просторни жилищни пространства, които ви дават възможност да живеете без да сте притиснати от вещи и да няма безпорядък. Свържете се с брокер за информация относно предлаганите апартаментите под наем в Русе.

Най-нови статии