+359 887 87 87 52

Апартамент под наем – основни грешки

Апартамент под наем – основни грешки

24.02.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Търсенето на апартамент под наем е процес от три стъпки: намирате го, подписвате договора за наем и се нанасяте.

Само да беше толкова просто! По пътя на търсене на апартамент под наем могат да бъдат направени много грешки и това е изнервящо. Ето най-често допусканите грешки при наемане на апартамент под наем, които трябва да вземете предвид:

Грешка 1: Всички договори за наем са (по принцип) еднакви.

Търсенето на апартаменти може да бъде стресиращо, така че след като сте намерили правилното място, сте нетърпеливи да се нанесете и бързо да подпишете договора. Четете внимателно договора за наем на апартамента – това може да ви спести време и проблеми в бъдеще. Проучете всичко, което не разбирате.

Грешка 2: Пътуването до работното място не трябва да бъде решаващ фактор.

Намерили сте апартамента, който ви харесва, на цена, която можете да си позволите, но има един проблем: далече е от вашата работа. По-дългите пътувания не само добавят стрес и време към вашия ден, но също така означават харчене на повече пари за превозното средство. Не забравяйте да вземете предвид пътуването си до работното място при избор на апартамент под наем. 

Грешка 3: Следвате сърцето си, а не бюджета си.

Понякога е като любов от пръв поглед, когато харесате някой апартамент. Но дали можете да си го позволите… И става още по-трудно, когато знаете, че не можете. Определете първо бюджета си, преди да започнете да търсите апартамент. Имайте предвид конкретна сума и се придържайте към нея. Финансовите експерти препоръчват никога да не харчите повече от 30 % от нетния си доход за наем.

Грешка 4: Интернет връзка има навсякъде.

Може да сте намерили идеалния апартамент, но пък интернет доставчикът не е добър или има лошо покритие. Ако услугата за интернет е жизненоважна за Вас, не бързайте да вземете окончателното решение за нанасяне.

Грешка 5: Паркинг…

Прибирате се от работа и нямате търпение да се отпуснете в новия си апартамент, освен че има един проблем – няма къде да паркирате. Когато търсите апартаменти, не предполагайте, че паркингът винаги е наличен. Ако вашият апартамент няма специално място за паркиране за наематели, уверете се, че около вас има достатъчно място за целта. И не забравяйте да обърнете внимание на уличните знаци!

Най-нови статии