+359 887 87 87 52

Апартамент под наем – отношение към наемателя

Апартамент под наем в Русе – отношение към наемателя

16.03.2017 Автор: Мирослава Петърчева

При даване на апартамент под наем е нужно да обърнете особено внимание на отношението към бъдещите наематели. Нерядко се случва хората да сключат договор за наем, мислейки си, че са си гарантирали спокоен и ежемесечен доход без усложнения. Но не винаги отношенията между двете страни са безоблачни. В тази статия ще направим разяснение как да се държите с наемателите, за да може комуникацията между Вас да върви гладко и да не се стига до непредвидени ситуации във Ваш ущърб.

Отношението към Вашите наематели.

  • Преди да сключат договор за наем, потенциалните наематели ще желаят среща с Вас. Този първи контакт между двете страни е много важен - може да убеди или разколебае желаещите да наемат Вашият апартамент под наем. Когато се срещнете с желаещите, бъдете любезни, изяснете Вашите изисквания към тях и им покажете, че сте човек, на който могат да разчитат при евентуални проблеми. Така Вие повишавате шанса си да сключат договор за наем не с някой друг, а с Вас!
  • Не бива обаче да смятате, че със сключен договор си гарантирате гладки и безпроблемни отношения. Бъдете учтиви и съпричастни, но не забравяйте, че става въпрос за Вашия имот и е хубаво да следите дали той се поддържа в добър вид. Всеки месец проверявайте дали се плащат редовно сметките за ток, вода, поддръжката на общите части и др.
  • Ако възникне някакъв проблем с Вашия апартамент под наем, укажете помощ на наемателите до колкото е възможно. По този начин Вие ще си гарантирате едни дългогодишни наемни отношения.

Апартамент под наем – отношението е определящо.

При даване на апартамент под наем трябва да знаете, че отношението към наемателите е ключово за коректните взаимоотношения между двете страни. Имайте предвид, че Вие получавате пари от наемателите за ползването на апартамента и срещу това трябва да предложите добро отношение. Препоръчваме Ви да се обърнете към агенция Сиана Недвижими Имоти, която ще Ви посвети в тайните на недвижимите имоти!

Най-нови статии