+359 887 87 87 52

Апартамент под наем с агенция

Ако търсите апартамент под наем, може да имате гъвкави решения според вашите нужди, ако се свържете с агенция за недвижими имоти

30.08.2022 Автор: Мирослава Петърчева

С индивидуални  договори в зависимост от дестинацията, агенцията за недвижими имоти ще ви предложи разнообразие от различни опции за избор на апартамент под наем.

А това означава, че ще бъдат предложени няколко апартамента под наем, които се посещават и оценяват от клиента и после се преминава към сключване на договора.

Ето и няколко важни момента, за да намерите апартамент под наем чрез агенция за недвижими имоти:

  1. Определете какъв апартамент ви трябва – малък, среден или голям.
  2. Изчислете за колко време ще ви е нужен.
  3. Преценете дали го искате напълно обзаведен, частично или да е необзаведен.
  4. Определете локацията.
  5. Съобразете се при избора си с възможния бюджет, който можете да отделите.
  6. Обърнете внимание и на инфраструктурата в районите, където търсите апартамент под наем.
  7. Ако имате домашен любимец, това също е важно при избора на жилище, което искате да наемете.

Брокер – защо трябва да му се доверите?

Брокерът от агенцията за недвижими имоти е човекът, на който трябва напълно да се доверите, за да може да попаднете на жилището, което ви трябва. Точно той е специалистът, който ще може да ви намери имот, който да наемете. С него ще провеждате огледите и в крайна сметка, той е посредникът между двете страни. Комисионните за брокера са дължими и това не бива да ви притеснява, защото той ви спестява време и усилия в намирането на подходящото жилище. А също така и урежда юридическите въпроси, които са много важни. В някои случаи има и една интересна алтернатива: договор за наем, при който наемате жилище за определен период от време, с опция да го закупите преди изтичането на договора. Реално договорите за наем за жилище биват: стандартен договор за наем и договор с опция за закупуване.

Вместо заключение!

Наемете квалифициран брокер недвижими имоти, който да ви обясни договора за апартамент под наем и ще  ви помогне да разберете вашите права и задължения. Така и може да искате да предоговорите някои точки, преди да подпишете или да не сключите сделката, ако не е достатъчно изгодна за вас.

Най-нови статии