+359 887 87 87 52

Антирейтинг на апартамент под наем

Aпартамент под наем

28.10.2021 Автор: Мирослава Петърчева

С тази статия ще научите защо някои апартаменти под наем трудно намират своите собственици?

Отдавате апартамент под наем, но не можете да намерите наематели? Цената, разбира се е важна, но не и определяща. Предлагаме ви няколко идеи какво да промените и подобрите във Вашия имот, за да намери бързо неговите нови обитатели. Разбира се, голяма помощ може да Ви окаже и брокерът. Той може да бъде отличен помощник при отдаване на жилището Ви под наем и намиране на точните наематели.

Голям апартамент под наем - какво е специфичното при него?

Най-трудното е да се отдаде под наем голям апартамент. Докато тристайните апартаменти все още се търсят, е доста трудно да се намерят наематели на многостайни апартаменти. Основното търсене е насочено към едностайни или двустайни апартаменти. Това се дължи на факта, че големите апартаменти са доста скъпи, малцина могат да си позволят да ги наемат. По правило наемателите са студенти, млади двойки или семейства. Ето защо отдаването под наем на голям апартамент не е лесно: търсенето на такива опции е ниско и потенциалните наематели - големи семейства - не са приоритет за собствениците. Освен на квадратурата, бъдещите наематели обръщат внимание и на състоянието на апартамента. Често собствениците не придават особено значение на това.

  • Апартаментите, които не са ремонтирани и не са добре почистени трудно хващат окото на наемателя.
  • Стари и неподдържани апартаменти, изискващи сериозен ремонт, дори и с ниска наемна цена, също отблъскват наемателите.
  • В допълнение към общото състояние на апартамента, бъдещите наематели разглеждат доста внимателно банята и кухнята. Ако те са в плачевно състояние, тогава най-вероятно наемателят ще откаже да сключи договор за наем.
  • Сред другите важни фактори, влияещи върху отдаването на апартамента под наем, е оборудването му с домакински уреди. Обикновено те увеличават привлекателността на жилищата, а липсата им, ги прави не чак толкова атрактивни.

Затова брокерите съветват преди да се отдаде жилище под наем, да бъде извършен козметичен ремонт, да се изхвърли боклука, да се направи генерално почистване и да се подреди банята (понякога просто да се почисти). Ако е необходимо, може да се закупят допълнителни домакински уреди, за да може апартаментът да има наематели.

Разположението на апартамента под наем също има значение!

Разбира се, местоположението е един от определящите фактори за успешна сделка за апартамент под наем. Районът, разстоянието до спирките на обществения транспорт влияят върху избора на наематели. Ако наемателите са семейство с деца, те търсят наблизо детска градина или училище. Наличието на хранителни магазини и други търговски обекти също има значение. Ето защо е добре, ако имотът Ви не притежава тези предимства, да компенсирате с по-ниска намена цена.

Животни и лоша миризма в апартамента.

По-трудно е да се наеме апартамент, ако собственикът на жилището е категорично против домашните любимци на наемателя. Това вече поражда опцията да се търси не просто апартамент, а и собственик, който разрешава в жилището му да се отглежда домашен любимец.

Най-нови статии