+359 887 87 87 52

Апартамент под наем - важни стъпки

Апартамент под наем - важни стъпки, за да си спестите ред проблеми

17.11.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Апартамент под наем - важни стъпки, за да си спестите ред проблеми

В статията ще прочетете за някои тънкости, когато търсите апартамент под наем. Наемането на апартамент не е стресиращо, ако следвате контролен списък, очертаващ всяка задача.

Независимо дали това е първият Ви апартамент или десетият, намирането и наемането на апартамент е непосилен процес. Трябва да вземете предвид всичко - от месечния Ви доход и бюджет до тънкостите на самото търсене на апартамент под наем. Въпреки че намирането на потенциални апартаменти включва много работа, можете да я опростите, ако сте организирани и работите с брокер.

Не позволявайте на стреса от намирането и наемането на апартамент да попречи на решението Ви да се преместите.

1. Определете своя бюджет, за да можете да плащате наем

Първо, важно е да разберете колко спокойно можете да си позволите да платите. Обикновено не повече от 30 процента от месечния Ви доход трябва да отиват за вашия наем. Когато разпределяте бюджета си, ще трябва да вземете предвид и други елементи на жилищните разходи. Това включва: комисионна за брокера, гаранционен депозит, комунални услуги, такса за вход и асансьор. Тези разходи обикновено не са включени в самия наем, така че ще трябва да ги добавите към бюджета си, преди да започнете да търсите своя идеален апартамент.

2. Решете дали ще имате съквартирант

Хората имат съквартиранти по различни причини. Някои от тях харесват приятелството, което идва с наличието на съквартирант. Други избират да живеят със съквартирант по финансови причини. А понякога това е комбинация от двете.

Ако се притеснявате, че не можете да си позволите апартамент сами, може да искате да намерите съквартирант, за да си делите разходите.

3. Определете къде искате да живеете

Следващото в списъка с неща, които трябва да направите, когато търсите апартамент под наем, е да определите къде искате да живеете. Трябва да решите определени квартали и градове.

Когато вземате тези решения, помислете за неща като безопасност, пешеходно разстояние до работа или обществен транспорт. Както и колко ресторанта, паркове или съоръжения за отдих има наблизо.

4. Направете оглед на апартаменти

Търсенето на апартамент под наем е вълнуващо и затова се запознайте с различни опции, преди да го наемете. Опитайте се да намерите този, който най-добре отговаря на вашите нужди. Правете не повече от пет огледа наведнъж. В противен случай апартаментите ще се размажат заедно и процесът може да стане непосилен. В интерес на истината е добре да работите с брокер от агенция за недвижими имоти, за да не си губите времето. Така и ще стесните диапазона на търсене и лесно ще намерите желания апартамент под наем.

Най-нови статии