+359 887 87 87 52

Апартамент - как се продава бързо и изгодно?

Как да продадем апартамента си?

13.06.2019 Автор: Мирослава Петърчева

Имате апартамент и искате да го продадете – прочетете тази статия!

Апартамент - не е ли време да се продаде? Може би първо е хубаво да се направи ремонт – може да е по-голям или по-малък. Най-важното е да се направи жилището по-чисто и по-спретнато, за да се продаде лесно. После определете цената на този имот.

Бъдете реалисти. В случая първо помислете колко е готов някой да плати за него.

Важна е, разбира се, обективната стойност на квадратурата и вижте как върви квадратния метър в този район или град. Разгледайте подобни оферти. Може да се свържете с  агенция за недвижими имоти, за да се търси професионално потенциален клиент. В апартамента Ви ще дойде брокер, с който ще се консултирате за цената, която ще бъде сложена на жилището и условията на продажба. Ако не искате да има посредник, може да се регистрирате в сайт за продажба на имоти и сами да пуснете обявата. Направете качествени снимки – само една снимка не е достатъчна. Лошо направените снимки са огромен минус и няма да привлекат  купувачите. Продажба на апартамент започва с добра реклама в специализирани сайтове за продажба на имоти и в печатните медии. Тук, освен разбираем текст, описващ обекта, са много важни добрите снимки на апартамента. Най-добре е да се правят на дневна светлина с качествен смартфон или фотоапарат.

Когато продаваме по-скъпи недвижими имоти, често се канят професионални фотографи.

Не забравяйте, че снимките трябва да дадат пълна картина на апартамента. Тъмни, неясни снимки не дават представа за предлагания имот.

И още…

Всеки апартамент има някои характеристики, които могат да привлекат купувачите. Намерете ги и ги рекламирайте. Например, може да става дума за красива гледка от прозореца, голям балкон, детска градина или училище наблизо, уютен зелен двор. Избройте тези предимства в рекламата. Те ще бъдат аргумент в полза на цената и просто ще привлекат вниманието на купувачите. И е хубаво да направите апартамента си по-приятен за очите. Тъмните и мрачни жилища в повечето случаи причиняват депресивни мисли, които със сигурност няма да доведат до желание за покупка. Чисти прозорци, ярки пердета или хубави щори, качествено осветление - и купувачът  ще има позитивна нагласа за покупка. Брокери казват, че за купувачите е особено важна и ... входната  врата. Ако тя е в лошо състояние и нямате пари да я смените, то поне я измийте и ако е възможно, я боядисайте. Или разкрасете поне малко.

Най-нови статии