+359 887 87 87 52

3 важни причини да имате растение в апартамента си

Отглеждане на растение в апартамента си

19.01.2018 Автор: Мирослава Петърчева

Защо е необходимо да имате поне едно растение в апартамента си?

Стайните растения не само пречистват въздуха в апартамента, но също така влияят положително на различни аспекти на нашето здраве, както физически, така и психически. Растенията не само украсяват апартамента, но и подобряват физическото и емоционалното ни състояние. Купете си растения (поне едно), които пасват на вашия апартамент! Когато ги донесете и намерите подходящо място за тях, те ще имат голяма полза за вас и вашето семейство.

Какви са техните полезни свойства?

1. Растенията пречистват въздуха в апартамента.

Учените от НАСА през 1989 г. изследват кои растения най-добре изчистват въздуха в апартамента. Тази тема е много важна, тъй като въздухът в къщата (апартамента) е няколко пъти по-замърсен, отколкото на улицата. Домакински уреди, пластмасови мебели, линолеум, панели, бои, тапети, прахове за миене и детергенти - всичко това насища въздуха в апартаментите и офисите с токсични съединения. И ако се пуши в къщата ... Той взе под внимание колко лесно е да държите определено растение в затворено пространство и колко е достъпно на пазара. С оглед на тези неща са препоръчани следните растения:

Бамбукова палма: Лесно се справя и значително намалява нивото на формалдехид (това химично вещество се използва широко като бактерицид и като консервант) във въздуха.

Палма арека: Това растение е идеално за дома и офиса; то расте бавно, не изисква много вода за напояване, а листата му пречиства напълно въздуха.

Фикус: Това растение напълно неутрализира вредните вещества, които се съдържат във въздуха, като може да бъде с различни форми и размери.

2. Растенията дават усещане за щастие в апартамента.

Мнозина смятат, че растенията засягат нашето психическо състояние. Затова обърнете внимание на тези растения:

Циклами: Помагат да се изчисти "конфликтната атмосфера" в къщата и да се намали стреса.

Восъчен бръшлян: За него се смята, че "привлича късмета".

Антуриум: Нарича се също "мъжко щастие". Антуриумът увеличава либидото и плодородието при мъжете.

3.Растенията ни зареждат с положителна енергия.

Според учението Фън Шуй, някои растения привличат положителни вибрации. Превърнете апартамента си в магнит, който привлича положителна енергия, затова може да използвате следните растения:

Лавандула: Идеална е за хора, страдащи от безсъние. Лавандулата създаване енергиен баланс и благополучие.

Хризантема: Това растение дава положителна енергия на всичко, което е в дома. Както може да видите, растенията в апартамента носят много предимства. Всяко растение е полезно по свой начин в нашия апартамент! Някои растения подобряват физическото и психическото ни състояние, други привличат положителна енергия. Но запомнете - всички те украсяват дома ни, те са част от него и самите нас.

Най-нови статии