+359 887 87 87 52

Банята в дома и ползите от душ кабина

Душ кабина и ползите от нея

06.08.2020 Автор: Мирослава Петърчева

В условията на пандемия хората обръщат все по-голямо внимание на хигиената си и затова днес ще отделим специално внимание на душ кабината в банята в дома. 

Преди 10 години душ кабините бяха лукс в едно жилище, но днес на пазара има голямо разнообразие като модели в различен ценови клас, които всеки може да монтира в банята в дома си за своя комфорт. С душ кабина се постига елегантно и съвременно решение в това помещение, където се провеждат различни хигиенни процедури. В съвременния 21-ви век банята е определено място за релакс след натоварен работен ден или активна физическа дейност. 

Определено има ред ползи от употребата на душ кабина в банята в дома.

Оказва се, че дори душ кабина в по-нисък ценови клас има положителен ефект при интериорното оформяне на банята в дома. Това са очевидните нейни ползи: заема по-малко място в банята, пести се вода, не се мокри цялото помещение и т.н. Ако искате да имате душ кабина във вашият апартамент, то първо трябва да сте наясно с квадратурата на това помещение. Както и с някои  структурни особености. Обикновено баните в дома са по-малки и затова на пазара се предлагат изключително ергономични душ кабини. Дизайнерите от своя страна са на мнение, че моделът трябва  да е в хармония с избрания стил на банята. За целта има класически и модерни проекти за баня, в които е предвидено място за на душ кабини. Стандартните модели имат корито, но е възможно и да са без такова, стени от всички страни, врата, която се плъзга, заден панел и ВиК аксесоари. Последните могат да са в комплект или да се купят отделно. Предлагат се модели, които са затворени отгоре, както и такива, които са отворени. Тук трябва да отбележим, че има много допълнителни детайли, които повишават релаксиращите ефекти от душ кабините в банята в дома. Става дума за специално осветление, музика, ароматерапия. озонотерапия, радио, телефон, огледало. Малки екстри, даващи отлично изживяване. В момента хората, които имат повече място в банята си монтират парни душ кабини, които дават изключително уелнес изживяване, но те са в по-висок ценови клас. Както и могат да си поставят вана, за да превърнат банята си в място за истински релакс.

Най-нови статии