+359 887 87 87 52

Дилема при покупка на апартамент

Всяка покупка на апартамент е различна, но има нещо общо, на което човек трябва да си отговори.

26.01.2024 Автор: Мирослава Петърчева

Всяка покупка на апартамент е различна, но има нещо общо, на което човек трябва да си отговори: "Изгодно ли е да се закупи ремонтиран апартамент или да се закупи апартамент без ремонт, който да се прави после?"

Истината е следната – апартаментът без ремонт е по-евтин, но ремонтните дейности могат да ви струват доста солено. При покупката не виждате всички дефекти, които лъсват после в процеса на ремонтирането след покупка на апартамент.

Закупеният апартамент без ремонт може да бъде рефрешнат по 2 начина: намирате си майстор, купувате сами строителни материали и ли пък намирате фирма, която ще направи всичко.

Ремонт с майстор - особености

Да речем, че говорите с майстор и казвате: „Ще ремонтирам апартамента си, както желая“. Следователно в този момент трябва да вземете предвид следните трудности.

  • Първо, майсторът трябва да е почтен и да спазва всички срокове и задачи, които му поставяте. Това обаче е често пъти мисия невъзможна.
  • Второ, възможно е да платите повече за работата, отколкото сте очаквали. Обикновено индивидуалните майстори без строителни материали работят на високи цени и често не харесват закупените от вас материали. Това ви вкарва в нови разходи и ремонтът на апартамента излиза солен.
  • Трето, губите време и трошите нерви при покупка на материали за закупен апартамент, който е без ремонт. Често ще трябва да тичате до магазина за строителни материали. И най-изтощителната страна е, че ще трябва да отидете до магазина няколко пъти, ако някои от закупените материали не са достатъчни за ремонт според списъка, написан от майстора.

Ремонт на апартамента с фирма

Напоследък броят на строителните компании се е увеличил драстично. Те извършват ремонти, които засягат целия апаратамент. Цената е висока, но пък те се занимават с всичко. Вие като собственик просто трябва да знаете, че няма да купувате нищо и да чакате ремонтът на апартамента да приключи. Въпросът е доколко фирмата е коректна и дали работи качествено. Затова се прави предварително проучване и се определя финансов таван за ремонта.

Покупка на апартамент след реализиран ремонт

Разпространената през последните години практика в света и у нас показа, че най-добрият вариант е да закупите ремонтиран апартамент. Като казваме ремонтиран, говорим за качествен ремонт.

Все още някои хора обаче вярват, че процесът на обновяване на закупеното жилище е много удобен и предпочитат сами да го ремонтират. Но в края на ремонта те разбират, че са взели грешно решение.

Истината е следната – апартаментът без ремонт е по-евтин, но ремонтните дейности могат да ви струват доста солено. При покупката не виждате всички дефекти, които лъсват после в процеса на ремонтирането след покупка на апартамент.

Най-нови статии