+359 887 87 87 52

Есенен интериор в дома

Оригинални идеи за есенен интериор в дома

15.09.2022 Автор: Мирослава Петърчева

С настъпването на по-студеното време все повече хора искат да имат есенен интериор в дома си. Така те желаят да се заобиколят с детайли, даващи уют и топлина. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да запазите жилището си комфортно въпреки дъждовното и мрачно есенно време навън.

Топли цветове за есенен интериор в дома

Усещаме топлина не само тактилно, но и визуално. Есента е много богата на топли цветове: златисто, кафяво, оранжево, теракота, бордо и жълто. Същите цветове отговарят на есенните вкусове и миризми: кафе, канела, карамфил, греяно вино, гореща тиквена супа. Добавете тези нюанси към есенния интериор, за да го изпълните с топла нотка.

Вдъхновете се от червените кленове, златните залези и червеникавокафявата гора. Комбинирайте тези цветове с естествени текстури, за да създадете уютна атмосфера в дома си.

Пищната есенна палитра може да се съчетава с неутрални нюанси на бяло, бежово, сиво или черно, за да не претоварва интериора в дома, а контрастните щрихи могат да бъдат в червено, бледо розово, тъмнозелено или тъмносиньо.

Светлината също е важна през есента

Светлината е най-важният детайл в есенната интериорна декорация. Всеки ден има все по-малко слънце, което означава, че за доброто здраве трябва да добавите неговата алтернатива към апартамента.

Опитайте да запалвате свещи с любимите си аромати през есенната вечер. Такъв декоративен елемент не само ще осигури трансформацията на апартамента, но и така човек може да се отпусне и успокои след тежък работен ден.

Друг вид осветление, което е подходящо за прохладните есенни дни, са лед свещи в свещник: те изглеждат добре на перваза на прозореца, нощното шкафче или дори в банята.

Добавете прожектори - тяхната светлина ще се отразява върху огледалните повърхности и ще добави уют в дъждовните есенни вечери. Добавете подови и настолни лампи, за повече топла светлина.

Пресни плодове - така ще имате неповторим интериор в дома през есента

Можете да създадете есенното настроение в апартамента си с едно просто декоративно докосване. Украсете кухненската си маса или масичката за кафе в хола с купа пресни есенни плодове.

Можете да подсилите ефекта на есента, като замените вазата с плодове с красива плетена кошничка, която може да се превърне във визуален център на всяка стая. И ако искате да запазите такъв декор за дълго време, допълнете кошничката с шишарки, пожълтели листа, жълъди или клонки. С такива детайли в есенния интериор трансформацията на апартамента е истински разкош.

Букети със сухи цветя - есента нека бъде във вашия дом

За композиции в есенния интериор са подходящи и стилни сухи цветя като безсмъртниче, хортензии, далии, гербери, мини слънчогледи и дори рози. Когато създавате букет в есенна гама, е важно да поддържате палитра с преобладаване на жълти, червени и кафяви нюанси. Такива естествени композиции са най-добре комбинирани с груба естествена текстура: глинени вази, дървени чаши, медни кани.

Меки материи за толина през есента в дома

Невъзможно е да си представим уютна вечер през есента без топло меко одеяло. Можете да го хвърлите на дивана с едно движение и стаята веднага ще се промени, сякаш сте направили малък ремонт.

В допълнение към него, можете да добавите към есенния интериор мек пуф. Или пък да сложите подходящ фотьойл, възглавница или масичка за кафе.

Есенният интериор е възможно да бъде организиран и в спалнята: заменете светлите покривки и чаршафи с текстил с плътна текстура в топла палитра. Предимството на този декор е, че когато сезонът приключи, лесно можете да поставите тези детайли в шкафа и да ги използвате отново следващата година.

Най-нови статии