+359 887 87 87 52

Евтин апартамент под наем

Повечето хора си търсят евтин апартамент под наем, но често реалността не е съвсем розова…

14.06.2024 Автор: Мирослава Петърчева

Всъщност евтин не винаги означава, че апартаментът под наем ще е смотан, мизерен или некомфортен. По-скоро евтините апартаменти са малки, не са в центъра на града и са непретенциозно обзаведени или просто са без мебели и уреди.

Обикновено един нормален апартамент под наем трябва да разполага със:

  • Спалня с легло и матрак. Някои апартаменти включват и обзавеждане като гардероб, шкаф или скрин.
  • Кухнята обикновено включва кухненска печка, хладилник, пералня, маса за хранене и столове.
  • Банята задължително е с душ, мивка с или без шкаф и тоалетна чиния, ако не е предвидено самостоятелно помещение за тоалетна.
  • Дневната е общата част на апартамента, където се намират мебели като диван, маса, столове, както и телевизор, и др.

Освен тези четири основни части, някои апартаменти могат да ви предложат и други удобства, като балкон или тераса, паркомясто, гараж, мазе или част от тавана. Обаче те добавят към цената на апартамента и не са задължителни.

Как се търси евтин апартамент под наем?

  1. Може да потърсите в някой от безплатните сайтове за имоти, където собственици директно вдигат обяви, че отдават личен апартамент под наем. В социалните мрежи има също групи за имоти също има различни обяви за апартаменти. Това е удобно, за да се сравнят цените.
  2. Може също така да се обърнете към някоя от агенциите за недвижими имоти. Те ще ви предоставят различни опции за апартаменти под наем, и ще ви помогнат бързо да изберете този, който ви харесва най-много и е с добра ценова оферта, отговаряща на възможностите ви.
  3. Някои хора търсят евтин апартамент под наем, като ползват помощта на роднини или приятели, които живеят в големи блокове или кооперации. В такива сгради често се отдават апартаменти под наем.

Ако трябва да обобщим – внимавайте, когато търсите жилище, за което да плащате наем. Често пъти измамници искат капаро за 3 или 6 месеца за апартамент, който не се отдава под наем. И в един момент се оказва, че сте дали пари на вятъра. Работете с брокер, за да сключите договор и да сте сигурни за дома, който наемате.

Най-нови статии