+359 887 87 87 52

Гранитогрес в дома

Монтиране на гранитогрес в дома

01.04.2022 Автор: Мирослава Петърчева

По принцип плочките от гранитогрес намират приложение навсякъде – дори и в дома.

Изкуствено произведената суровина гранитогрес е с отлични  физически и механични свойства. Тя е устойчива на  пряката слънчева светлина, промените в температурата, високата влажност. В същото време тези плочки издържат на силно натоварване. Затова се ползват отвън и вътре и отвън в дома.

Гранит и гранитогрес разлика.

Истинският гранит е магмена скала. В нея има кварц фелдшпат и калий. Като материал е твърд, но е с порест и се оцветява. Гранитогресът имитира гранита и производството му датира от  се 80-те година на 20-ти век. Днес на пазара се предлагат различни видове гранитогрес: полиран, гравиран, мат, глазиран и други.

Гранитогрес – защо се ползва в дома?

Той е с висока устойчивост при температурни промени. В същото време е водоустойчив и служи за облицоване вътре на бани, кухни, балкони, както и отвън за сгради. Друг плюс е неговата износоустойчивост.

Какъв гранитогрес за дома се предлага?

По отношение на цените – те могат да са по-ниски и по-високи според производителя и качеството. А цветовете са най-разнообразни. Имитира различни текстури като мрамор, дърво, бетон. За масова употреба се предпочитат по неутралните цветове.

  • Баня с гранитогрес.

Той се поставя както на пода, така и на стените. Това се дължи на устойчивостта на плочките от този материал. А и да не забравяме, че те издържат и на влагата и на температурни колебания. Понасят и добре различните почистващи препарати.

  • Кухня с гранитогрес.

В това помещение се полагат често плочки гранитогрес. Те са практични в ежедневието. По тях не остават петна от мазнини, масло и течности. По тази причина е идеален и за подови настилки в тераси, балкони, мазета в дома. Терасата, за облицоване на мазето или килера.

  • Декоративни акценти с гранитогрес.

Дизайнерите обичат гранитогреса за постигане на акценти в дневната. С тях се получават свежи композиции на пода, на стената и т.н. Разнообразните цветове и текстури служат за изпълнението на реализиране на нестандартни дизайнерски проекти.

Най-нови статии