+359 887 87 87 52

Вила с тераса през лятото: идеи

Вила с тераса през лятото – ето какво може да направите, за да разполагате с един вълшебен кът за почивка

28.07.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Имате ли тераса във вашата вила? Ако имате, тогава в горещо лятно време можете да я използвате активно. Добре изградената тераса не се страхува от дъжд, вятър или слънце, тя е уютна и е приятна да си почива човек на нея.

Оборудването на терасата на вилата не е трудно, но трябва да сте повече креативни, за да добавите индивидуалност към нея. Няколко идеи за организирането на вила с тераса през лятото.

Външна тераса в стил минимализъм

Това е най-лесният вариант, който е предназначен да се правят слънчеви бани на откритата тераса. По тази причина задължително трябва да има шезлонги и възможност за няколко човека да релаксират легнали. Следователно, колкото по-голяма е откритата тераса, толкова по-добре. Може да се сложи сгъваем чадър и малка масичка за студени напитки.

Тераса с чадър

Когато терасата е ограничена с ограда, това е удобно, защото никой няма да ви види зад нея. Освен това дава допълнителна сянка. Монтираният отворен голям чадър също ще бъде полезен.

Тераса с жива стена или зелен кът

Когато терасата се превърне в продължение на вилата, това е много удобно. Човек си почива както на чист въздух, така и под собствен покрив в същото време. Зелената стена ще добави усещане за близост с природата. А и изглежда много екологично. "Зелената" тераса също е чудесен подвариант. Дори ако терасата е с малка площ, която не побира всички растения, можете да организирате малък дендрариум. Закачете саксии, поставете растения в саксии и сандъчета, оградете с дървени прегради - и вече имате цяла градина.

Тераса с люлка

Ако терасата позволява, то може да се монтира голяма и удобна люлка вместо фотьойли и диван? В края на краищата винаги може да се разнообрази времето за почивка през лятото на вилата.

 Тераса със стъклен покрив

Стъклото ще предпази терасата на вилата от дъжд и вятър, пропускайки светлина. Удобно е, но трябва да има добра вентилация, за да не е прекалено горещо.

Тераса със завеси от тюл

Веещият се на вятъра тюл изглежда красив и напомня за морския бряг. Идеята е романтична и винаги може да се реализира с минимум средства. Тюлът пропуска чист въздух и слънчева светлина. Ако е необходимо, платът може лесно да се отстрани.

Тераса с фенери

Във вилата осветлението трябва да е функционално и практично, но на терасата е добра идея да има хартиени фенери или многостепенно осветление. И светлината може да бъде с всякакъв цвят и наситеност. Така че атмосферата винаги ще бъде различна. Може да се използват и фенери с LED осветление.

Вила с тераса, ако притежавате, то вие сте истински късметлии. Вярваме, че нашите идеи за нейното организиране са ви допаднали.

Най-нови статии