+359 887 87 87 52

Шик интериор в дома с Indigo Black

Представяме ви тоталния шик интериор в дома Indigo Black

29.09.2023 Автор: Мирослава Петърчева

Чували ли сте за този невероятен цвят, който се нарича индигово черно? Дизайнерите го стартираха в своите проекти още през 2017 година. Но след 2018 спечели сърцата на много хора, които дръзнаха да ползват този цвят в дома си. С времето той се доказа и е синоним на истински и неподправен шик интериор в дома.

Наистина Indigo Black  доста сложен нюанс, който съчетава матово черно и омагьосващата дълбочина на тъмно синьото. Но при различно осветление не може да се каже, че е черно или синьо. Това е много неуловим нюанс с уникална текстура.

Как влияе на хората индигово-черната гама?

Психолозите дори са провели изследване на цвета, който символизира стабилност и самота. Черният компонент в сянката дава усещане за  спокойствие, максималното отсъствие на хаос и безпорядък. В същото време синият компонент излъчва уединение и мир, свободен период от време извън социалните мрежи.

Разбира се, че ако този уникален цвят се ползва в малки пропорции в дома, той е напълно подходящ във всяка зона в апартамента. Но ако говорим за използване му в голяма площ, тогава определено задължително се налага да се проведе консултация с интериорен дизайнер.

Ето и мненията на професионалистите, ако решите да ползвате Indigo Black интериорно:

  • В малки стаи с тесни прозорци или дори с един прозорец той ще ги направи визуално по-малки.
  • В кухнята, в дневната може да доведе до намаляване на апетита. Според психолозите този нюанс има силен ефект върху апетита.
  • Ако се приложи като основен в дневната, тогава трябва да се помисли за специално изкуствено осветление. Тъмните нюанси "отнемат" част от светлината, така че е нужно повече от едно осветително тяло.
  • Благодарение на осветлението в спалнята на дома този цвят се превръща в хамелеон. Той внася особен чар и комфорт в това помещение. С една дума - романтиката е гарантирана.
  • Като един от възможните основни нюанси за интериора на банята, разбира се, може да се използва също. Банята ще заблести с нови цветове в черно и виолетово.

Каква е уникалността на нюанс индигово черно?

Indigo Black е много универсален: може да се използва при боядисване на стени, тавани, както и в отделни мебели и декори. Ето с какви други цветове се съчетава идеално:

  • Всички негови нюанси могат да бъдат идеално съчетани с топли елементи в златисто. Стените изглеждат добре с елементи като позлатени корнизи, бронзирани рамки за огледала и картини.
  • Цветът идеално понася комбинацията с различни нюанси на лилаво и наситено синьо. Както и с жълтия нюанс, който дава страхотна хармония.
  • За да създадете комфортен ефект на интериора на стаята, оранжевата палитра може да се комбинира с Indigo Black.

И в края: Универсалността на този прекрасен индигово черен цвят предлага безкрайни възможности, която предразполага към уникална креативност в дома. Никога не е късно да се опитате да го изпробвате във вашия интериор.

Най-нови статии