+359 887 87 87 52

Жилище, как да го разкрасим със стъклени бутилки

Как да разкрасим нашето жилище

27.08.2020 Автор: Мирослава Петърчева

Предлагаме ви идеи за вдъхновение как разкрасите своето жилище със стъклени бутилки

Няма значение дали създавате свои собствен интериорен дизайн или просто искате да направите малки корекции в любимото си жилище с някои готини неща - за целта използвайте ненужни стъклени бутилки. Разчитайте на въображението си за да преобразите вашият дом!

Стъклените бутилки са един от най-лесните начини да преобразите стаите в дома си.

Те лесно се вписват в интериора както на кухнята, така и на дневната, банята или спалнята. Идеални са също за балкона или терасата. Ето как можете да ги използвате:

  • На масата

Можете да поставите по 2-3 стъклени бутилки заедно като композиция - във всеки случай те  ще изглеждат чудесно като основен акцент на масата. Няма значение дали това е маса за хранене или малка масичка за кафе. Такива елементи на декора ще добавят още повече привлекателност.

  • На перваза на прозореца

Стъклените бутилки в различни размери могат да се използват за придаване на смел контраст в едно помещение. За да направите това, просто сложете подред по целия перваз на един прозорец различни като размер и цвят бутилки. Подобна техника със сигурност ще зарежда всичко наоколо с енергията на слънцето и в стаята ще играят многоцветни лъчи, защото пречупват светлината различни нюанси. Цялото жилище ще свети в игрива слънчевата светлина до залез слънце. Подобна идея би била подходяща в спалнята, така и на всяко друго усамотено място във всеки един дом. А някои хора слагат в тях лед ленти и бутилките играят роля на осветителни тела.

  • Красиви свещници

Романтика и комфорт – защо не опитате да си направите свещници от стъклени бутилки. Поставянето на свещ в бутилка е друга проста идея да трансформирате своето жилище. Стъклените бутилки, превърнати в свещници, поставени на камината или на масата за хранене, са еклектичен и необичаен начин да подчертаете общата интериорна тема. За тази цел най-добри са източените стъклени бутилки от вино или ракия.

  • За вази

Стъклената бутилка е идеалната ваза за растения или красиви ярки цветя. Създайте такава очарователна композиция за масата или за шкафа. Това е екологично и шикозно. Така лесно можете да добавите стил към всеки интериор, а и е доста евтино решение. Може допълнително с витражни бои и камъчета да декорирате повърхността на бутилката. Ще се изненадате, че с тези ненужни бутилки от стъкло можете да преобразите дома си толкова красиво и нестандартно!

Най-нови статии