+359 887 87 87 52

Как да съхраним мебелите в градината през есента?

Как да опазим мебелите в градината?

14.10.2021 Автор: Мирослава Петърчева

Какво се случва с всички мебели в градината през есента?

Рано или късно есента неизбежно идва… Листата на дърветата ни показват великолепната си игра на цветове и бавно започват да падат. Сутрин става много по-хладно, въздухът е по-влажен, а времето все по-непредсказуемо.  А градинарският ни живот бавно започва своята подготовка към зимата. Един от задължителните елементи е да подготвите градинските си мебели за есента независимо дали става дума за вила или къща на село.

Научете как да се погрижите за градинските си мебели в тази статия.

Есента има свой чар и понякога ни позволява да прекарваме последните слънчеви дни в градината. Независимо от това, трябва да започнем с навременна грижа за градинските мебели. Въпреки че много градински столове и маси са позиционирани като устойчиви на дъжд и лоши външни условия, то те могат да променят своите характеристики на открито в студения сезон. Градинските мебели са изработени от голямо разнообразие от материали: някои дават гаранция за експлоатация през цялата година, други - не. Въпреки това е добре, мебелите в градината да останат красиви по-дълго, като се съхраняват правилно на закрито или са защитени. Добре е, когато мебелите са малки и могат лесно и компактно да се приберат под навес или в барака. Но има и много обемисти мебели. Те трябва да бъдат защитени с найлони или други покривни материали.

Метални мебели в градината.

Поддържането на метални градински мебели е сравнително лесно. Мебелите, изработени от алуминий или неръждаема стомана, не ръждясват и затова лесно могат да издържат през студените месеци навън. Моделите, изработени от желязо, е необходимо да се предпазят от ръжда. Ако обаче вече сте открили някакви дефекти, то те трябва да бъдат отстранени преди настъпването на лошите атмосферни условия.

Градински пластмасови мебели.

Пластмасовите мебели имат много предимства. Разнообразието им е голямо, те са леки и практични. Имат добра устойчивост при температурни крайности и устойчивост на влага. Лесно се мият с вода и с всеки почистващ препарат. Ако пластмасата е с високо качество, тя няма да се напука от температурните амплитуди и няма да избледнее на слънце.

Дървени градински мебели .

Дървените мебели вероятно са все още най-популярният вариант, когато става въпрос за създаване на кът за сядане в градината. Те не само изглеждат стилно, но и излъчват уютна атмосфера. Дървените мебели обаче са лесно податливи на климатични промени. За оптимална защита градинските мебели от дърво трябва да бъдат защитени със специална смес, преди да бъдат прибрани за съхранение. Дървесината следва да бъде добре почистена и правилно обработена с импрегнатори и лакове. Добре е мебелите от дърво да бъдат и покрити с изолиращи материали, ако няма възможност да бъдат прибрани на закрито или са монтирани неподвижно.

Най-нови статии