+359 887 87 87 52

Дизайн на кухня 9 квадратни метра

Как да обзаведем малка кухня?

17.06.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Дизайн на кухня 9 кв.м: представяме ви интересни дизайнерски идеи.

Днес малката кухня може да бъде решена с най-добър резултат. Така че, обмисляйки дизайна на кухня 9 кв.м., можете да получите уютно, практично и многофункционално пространство. Освен това 9 кв.м. изобщо не са малка площ за стая, дори и по съвременните стандарти. Тук можете да реализирате много дизайнерски проекти, да обмислите интересен интериорен стил и да поставите всички необходими домакински уреди.

Нека да изберем подходящото оформление за кухня от 9 кв.м.

Малките кухни изискват специален подход към планирането на поставянето на кухненско обзавеждане. Изборът на една или друга опция ще зависи от формата на стаята: кухните могат да бъдат правоъгълни, квадратни или с нестандартни форми.

Какви са вариантите за планиране на кухня от 9 кв.м. ?

  • Едноредово:

Най-добрият вариант за удължени тесни пространства или проходна отворена кухня е  поставянето на цялото оборудване в една линия. Хладилникът в този случай се поставя на същия ред с кухненските шкафове или, ако пространството позволява, в ъгъла (за предпочитане далечния).

  • Г-образно оформление:

По друг начин се нарича още ъглово. Тази версия на кухнята, която е 9 квадрата е най-често срещана. Това е така, защото L-образното оформление ви позволява да поставите абсолютно всички мебели и домакински уреди по компактен и удобен начин. С негова помощ е възможно да се осигури правилото на работния триъгълник. Удобно разположение на печката, хладилника и мивката.

  • П-образно оформление

Най-често се използва в студио апартаменти или в кухни, комбинирани с лоджия. Кухненското оборудване е разположен във формата на буквата П. За тесни стаи този принцип на проектиране на кухня не е подходящ. Но за квадратни стаи ще бъде чудесно решение.

  • Кухни с остров:

По правило това е Г-образно оформление с малък остров, който може да се използва като бар плот или допълнителна работна зона. Разбира се, в кухнята от 9 квадратни метра островите са малки, предимно тесни и могат да са също сгъваеми.

Вижте още: Импровизиран офис в дома

Площ от 9 кв.м. за кухня се счита за средна. Днес има и кухни както с по-големи, така и с по-малки площи. В същото време, ако в апартамента живеят повече от 2 души, такива размери на стаята може да не са достатъчни. За щастие има идеи за кухнята, които ви позволяват визуално да разширите пространството, да го направите!

Най-нови статии