+359 887 87 87 52

Къща на село - направете правилен избор

Къща на село - как да я изберем?

06.07.2023 Автор: Мирослава Петърчева

Къща на село - как да изберем тази, за която мечтаем?

Става дума и за намиране на дом, който отговаря на вашия начин на живот. Естествено, ще има куп полета, които трябва да отметнете, за да оправдаете решението си  да имате къща на село.

Разбира се, както при закупуване на всеки имот, ще трябва да се ориентирате във финансовите показатели. Но какво друго трябва да търсите в този случай?

Цената е супер важен показател, но ние днес ще говорим и за други моменти, които са приоритетни в този избор. Ето кои са те:

Локацията е много съществен параметър.

Претеглянето на ЗА и ПРОТИВ местонахождението обикновено е добра отправна точка.

Може да имате приятели, роднини, с които искате да сте близо. Или може би искате да промените обстановката. Когато разглеждате обявените за продан къщи на село, вижте какво има наблизо, включително магазини за хранителни продукти, търговски центрове, болници и обществен транспорт.

Освен това помислете какво обичате да правите, когато излизате. Има ли опции за кафе или вечеря с напитки?

Въпреки че това са обичайни неща, които трябва да имате предвид, когато купувате какъвто и да е имот, имайте предвид че това са неща, които ще са важни в следващите години.

Състояние на къщата и целия имот.

Всеки трябва да обича мястото, където живее. И е позволено да си капризен, когато инвестираш в къща на село!

Но преди да обмислите по-фините детайли, помислете какъв тип къща бихте предпочели. Дали изцяло реновирана, която е с висока цена или някоя, която има нужда от доста ремонтни дейности. Вторият вид са по-евтини на пръв поглед, защото ремонтните дейности изискват доста средства.

Обърнете внимание на градината.

Това е важен показател. Има дворни пространства във всякакви форми и размери. Така че, преди да започнете да разглеждате, стеснете опциите, като решите в какъв тип градина край постройката ви трябва.

Чувство за сигурност - погледнете колко къщи край вас са постоянно обитаеми.

Ако ще си купувате селска къща като вилен имот, това означава, че често тя ще е без надзор.

Уверете се, че избраната от вас къща е със съседи, които могат да я наглеждат, когато не сте там. Наличието на съседи с еднакво мислене е голямо предимство, когато става дума за инвестиране в имот на село.

Вярваме, че тази статия ще ви бъде от помощ, ако си търсите къща на село. За професионално съдействие - потърсете помощ от агенция за недвижими имоти.

Най-нови статии