+359 887 87 87 52

Лятна тераса в скандинавски стил

Тераса в скандинавски стил през лятото - какво означава това?

11.08.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Никога не е късно да се опитате да създадете лятно настроение на терасата в скандинавски стил.

Скандинавските мотиви са изградени върху контрасти, както се вижда от самата природа на тези места. Ако искате да създадете такъв кът във вашата къща или апартамент, тогава основното правило е да имате там уютните мебели и текстил в северен, студен и свеж цвят.

Скандинавският стил за лятно организиране на терасата е страхотна идея в нашия променящ се климат! Естествените материали, на които се основава този стил, не се страхуват нито от дъжд, нито от слънце. Интериорните дизайнери буквално са влюбени в скандинавския интериор, защото той е красив и практичен.

Защо терасата е важна зона за всеки дом?

Терасата е място, където може да се отпуснем, да хапнем, да изпием чаша лимонада и да си прекараме добре. Терасата също е естествено продължение на интериора на едно жилище, така че си струва да я обзаведете красиво. Тя може да бъде различна като квадратура, но това не бива да ви притеснява. С подходящ проект всяка тераса може да се използва рационално.

Какво включва лятната аранжировка на тераса в скандинавски стил?

През лятото организирането на зоната на терасата трябва да стане прецизно. Така ще изглежда перфектно в подходящо избрания стил.

Естествени материи, свещи, метални кошници и разбира се приглушени нюанси на синьо, сиво и лилаво са специфични за скандинавския стил. Подреждането на терасата в скандинавски стил се основава на приглушени цветове. Те са  идеални за горещите дни и романтичните вечери, характерни за нашия климат.

Скандинавски стил – естествена красота

Естествените материали, на които се основава скандинавският стил, са на почит. Можете смело да ползвате памучни драперии и килими, ленени шалове и леки одеяла, които не се страхуват от дъжд или слънце.

И не забравяйте за възглавниците – те са изключително подходящи при аранжирането на терасата. Най-добрият вариант е да се спрете на възглавници в синьо и сиво, разбира се, в комбинация с бяло – защото терасата е продължение на всекидневната.

Метални кошници и свещи  – специфика в скандинавския стил

В интериора в скандинавски стил често се използват метални кошници. В тях се съхраняват най-различни неща по удобен начин. Защо метални? Така  нищо няма да им се случи, когато духа вятър или вали дъжд.

Важен елемент, който допълва подредбата на тераса в скандинавски стил, са свещите. Разбира се, от естествен восък, също в приглушени, красиви цветове. Те перфектно задават тона на композицията и осветяват летните вечери. Толкова е хубаво да седнете с коктейл на терасата през топлите летни вечери. Ако имате място, може да използвате и дебели прозрачни стъклени вази и фенери, за да украсите терасата.

Тераса в скандинавски стил е отлично решение за всички, които искат да се отпуснат у дома си и да създадат уютен, комфортен и модерен интериор.

Най-нови статии