+359 887 87 87 52

Лятна вила с басейн: идеи за организация

Предлагаме ви практически съвети за организирането на зона за отдих с басейн в лятна вила

21.05.2024 Автор: Мирослава Петърчева

Пролетта е преходен сезон и лятото е на прага, което поставя предизвикателства на собствениците на лятна вила с басейн. Основното в този случай е да вземете решение как искате да изглежда мястото около басейна, съобразно неговото местоположение, форма и други особености.

Лятна вила с басейн в стил минимализъм - усещането е неповторимо

И така - вече имате басейн, но каква да е настилката около него. Най-бюджетното решение е цимент. За целта се използва обикновен разтвор. И може да украсите околните зони с боядисана или щампована циментова замазка.

Предимствата на тази настилка са ясни: няма да се хлъзга или нагрява на слънце. Широчината на тази зона около басейна според препоръките на експертите, не трябва да бъде по-широка от един метър.

Градинските мебели са монтирани на поляната. Стилът и цветът на мебелите, осветителните елементи трябва да съответстват на общия стил на дизайна  - минимализъм.

Зона около басейна край лятна вила с мозайка - луксозно и стилно решение

Мозайката е материал за зоната около басейна, която ще струва повече от цимента, но резултатът ще задоволи дори най-взискателния собственик на лятна вила. Стилистичната принадлежност на мозайката може да бъде разнообразна, в зависимост от размера на елементите и цветовата им схема. Важно е да знаете, че мозайката се полага върху предварително подготвена, равна и издръжлива основа. Самата мозайка може да бъде изработена от:

  • керамика;
  • стъклокерамика;
  • гранитогрес;
  • полипропилен.

Изборът на мебели и декоративни елементи при наличието на мозайка е неограничен. Тя се съчетава добре с всякакви материали, благодарение на широката си палитра от нюанси. В този случай мебелите са шезлонги и чадъри, изработени от текстилни материали в морско синьо, наситено синьо или бяло. Декоративните елементи могат да включват саксии със сукулентни растения, бананови дървета и декоративни палми.

Зона около басейна с кварцов пясък - модерно и екологично излъчване

Покритията от цимент и мозайка в наши дни се изместват с по-бюджетен и висококачествен вариант - кварцов пясък. Той е с високо съдържание на силициев диоксид и е с различни размери. Причината за нарастващата му популярност са техническите му и експлоатационни характеристики. Те напълно отговарят на изискванията за безопасност и комфорт на територията около басейна край красивата лятна вила:

  • висока якост;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • липса на вредни елементи в състава;
  • неплъзгаща се повърхност;
  • устойчивост на висока влажност;
  • елиминиране на риска от деформация от високи или ниски температури.

По отношение на мебелите и декорациите в този случай, дизайнерите са на мнение, че можете да пресъздадете един морски плаж до вашата лятна вила. Ярки цветове на чадърите, дървените шезлонги и хибискусите ще създадат неповторима атмосфера.

Вярваме, че нашите предложения са ви допаднали и ще можете да организирате вашия басейн за лятото по уникален начин!

Най-нови статии