+359 887 87 87 52

Магия на масата за Коледа и Нова Година

Как да създадем магия на масата с декорация за Коледа и Нова Година?

15.12.2023 Автор: Мирослава Петърчева

С настъпването на празничния сезон, хората са изпълнени с нови очаквания и радостни вълнения. Един от начините да усетим и споделим тази магия на идващите светли празници е чрез декориране на масата за Коледа и Нова Година.

Представяме ви няколко вдъхновяващи идеи за това как да изглежда вашата маса празнично и център на внимание за празничните дни.

Изберете подходящи цветове и текстил

За Коледа са характерни топлите, ярки цветове като червено, зелено и златно. За Нова година, добавете сребристо и бяло. Изберете красиви покривки за масата в оригинални комбинации. Препоръчително е да са от естествени материали и с интересна текстура. Комбинирайте покривката с подходящи салфетки, които също трябва да са от плат.

Оформете централен елемент

Поставете елегантен централен елемент, който да привлича вниманието на всички. Може да сложите елхови клонки във ваза, аранжировки с плодове и свещи. Или дори стилни чинии с къси клони от елха и топки за украса в различни цветове.

LED декорации и свещи

Използвайте топла светлина, като свещи или LED светлинки, за да създадете уют на празничната вечеря. Поставете свещници или просто чашки с ароматни свещи на масата. Ефектът им е несравним за още по-празнично усещане.

Персонализиране на местата

За целта просто напишете имената на гостите върху стилни картички или ги прикрепете към тънки елхови клончета. Това ще направи всяко място уникално и специално.

Естествени материали

Включете естествени материали като дърво и елхови клонки в декорацията. Те добавят топлина и традиционен вид към масата.

Използвайте специални сервизи и чаши

Поставете на масата чинии, купички и чаши с тематични акценти, които отговарят на вашата обща декорация. Но не прекалявайте - все пак всичко трябва да изглежда на масата хармонично вписано. Червените, зелените и бели цветове ще добавят настроение на вашата трапеза.

Магията на малките подаръци

Поставете малки подаръци на всяко място, които да служат и като декорация и като изненада за гостите ви до приборите.

Нека всички бъдат щастливи и радостно усмихнати на празничната трапеза!

Най-нови статии