+359 887 87 87 52

Моден шик: кухня с черни шкафове

Модерни ли са черните кухненски шкафове?

08.09.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Модерни ли са черните кухненски шкафове?

Със сигурност: Да! Манията на съвременните дизайнери по черните кухненски елементи започва преди няколко години и сега е в своя пик. Водещи производители и дизайнери изглежда са влюбени в този модерен и функционален цвят и продължават да предлагат голямо разнообразие от дизайни и идеи за черни кухни. От своя страна, потребителите отвръщат със същото и търсят съвременни уреди в черно, които да приложат в домовете и кухните си. Оказва се, че студеният черен цвят ще доминира в стилния модерен дизайн на кухни поне едно десетилетие.

Защо шкафовете в кухнята са важни?

Шкафовете в кухнята, например, са специфичен вид кухненски комплекти, които трябва да издържат с години и да не се сменят често. Така че практично и умно решение ще бъде да са просто черни. По този начин ще имате едновременно свободата да обновявате и боядисвате стените и другите елементи на декора, когато ново вдъхновение връхлети вашето въображение. Така че, ако планирате кухнята си и имате нужда от горещи идеи за черни кухненски шкафове, то ви предлагаме няколко вдъхновяващи идеи.

Какво е индустриална стилистика?

В интерес на истината, индустриалната стилистика е много горещо и модерно изкуство във всеки аспект на съвременната градска дизайнерска сцена в момента. Това е универсална концепция, която може да се адаптира според индивидуалните нужди и вкусове.

Обикновено шкафовете в черните индустриални кухни са издържани в семпли линии, геометрични форми и метал като водещ материал. Характерни, често правени по поръчка, масивните дръжки на вратите и окачените елементи придават идентичност на всеки стилистичен проект на индустриална кухня. Страхотно е недокоснатите оригинални елементи като тухлени стени, бетонни подове и тавани, стари дървени греди и открити тръби стават органична част от индустриалния стил и могат да бъдат оставени нетретирани като част от проекта за интериорен дизайн. Те не само ще паснат перфектно, но и ще станат неразделна част от композицията на декора.

Изберете черни шкафове в кухнята с матов ефект

Матовите повърхности са доста популярни в момента не само в интериора, но и в други артистични сфери като дрехи, бижутерско изкуство и дори при автомобилите. И нищо чудно, че матовите повърхности и материали придават елегантен стил, дълбочина и спокойствие на обектите и са доста приятни на допир. Наистина една кухня ще изглежда сензационно в черен мат, но тази концепция е сложна за комбиниране с други видове материали и повърхности. Така че нашият съвет е – търсете баланс – както е с всичко в живота.

Стилен лукс с лъскави шкафове в черно в кухнята

От друга страна, имайте предвид, че блестящите и лъскави повърхности имат свое утвърдено място в дома. Те дават повече обем и пространство визуално. Наистина са символ на лукс и висока класа в дизайна на мебелите през годините. Ако черният гланц пасва на вашата дизайнерска идея – не се колебайте да го въведете като материал за шкаф или декоративни елементи в  кухненското пространство.

Най-нови статии