+359 887 87 87 52

Лятна вила с цъфтяща градина

Какво да отглеждаме в лятната градина?

01.04.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Какви цветя да засадите в градината на своята лятна вила, така че да цъфтят през цялото време?

Декорирането на лятна вила не е лесна задача. Тя изисква не само естетически вкус, но и определени познания в областта на цветарството и градинарството. Когато избирате растения за цъфтяща градина, трябва да сте сигурни, че те ще бъдат в хармония помежду си по форма, размер и цвят, а също така ще се сближат в изискванията за грижа. Ако ландшафтният дизайн е тема, която все още не сте проучили напълно, предлагаме ви да разберете какви цветя да засадите край своята вила, така че да цъфтят през цялото лято.

Цветята създават комфорт.

Защо много градинари предпочитат да подреждат разнообразни цветни лехи от растения, които не губят декоративния си ефект през трите горещи месеца? Отговорът е прост - улесняват грижите за тях. Когато периодът на цъфтеж на растенията в една и съща цветна леха е дълъг и напълно съвпада, няма нужда да се запълват празни пространства или напълно да се заменят насажденията. Гамата от декоративни култури, цъфтящи през цялото лято, е представена от едногодишни и многогодишни сортове. Градинарите активно използват както едния вид, така и другия. Предимството на едногодишните растения е възможността да украсяват вилата по нов начин всеки сезон. Така можете да създадете различни комбинации.

Многогодишните растения са лесни за отглеждане в градината на всяка лятна вила.

Те зимуват добре, така че не е необходимо да се отглеждат от нулата всяка година.

  • Dimorphoteka се чувства добре на плодородна и добре дренирана почва при силна светлина. Периодът на цъфтеж е доста дълъг - от началото на лятото до октомври. Dimorfoteka е цвете, което цъфти през цялото лято до самите слани Cosmea е непретенциозно, светлолюбиво и студоустойчиво растение. Не изисква специално торене на почвата, но трябва да е лека и рохкава.. Калифорнийската Eschscholcia цъфти през цялото лято до октомври Градинското цвете Mattiola bicornu, популярно като нощна теменужка, печели сърцата на много градинари не толкова с външния си вид, колкото с деликатния си аромат. Цветето може да има различни вариации в цвета и структурата на цветовете.                                       
  • Mattiola bicorn се чувства страхотно на песъчливи почви с добър дренаж, разположен на открити площи. Цъфти цяло лято.                     
  • Antirrinum е другото подходящо растение за лятната вила. Разнообразието от сортове при него е поразително: храстите могат да имат различни височини, цветове и структура на цветовете. Antirrinum ще цъфти обилно през цялото лято, ако се засади на слънчево място.    
  • Armeria maritime обича слънцето и пясъчната, добре дренирана почва. Тя спокойно понася сушата и се чувства страхотно сред камъни, така че често се използва за създаване на алпинеуми с цветни лехи.

Най-нови статии