+359 887 87 87 52

Почистване на дома - съвети преди пролетта

Пролетно почистване

20.02.2020 Автор: Мирослава Петърчева

Прочетете тези съвети за лесно почистване на дома – представяме ви контролен списък от 5 елемента, които са достатъчни Ако в дома ви има дузина бутилки битови химикали за почистване на баня, мивка, тоалетна, фурна и други предмети, то тази статия е за вас. Изобщо не е необходимо да купувате десетки инструменти за почистване, нашата селекция включва универсални „войници“ в борбата за почистване на жилището

  • Универсален препарат за почистване на дома.

Изберете универсален почистващ препарат, който е подходящ за мивка, тоалетна, домакински уреди, санитария. Тогава не е нужно да съхранявате колекция от бутилки с домакински битови препарати за различни цели за почистване на дома. Препоръчително е да изберете продукт, който е в спрей бутилка, така той ще се изразходва по-икономично и ще бъде по-лесно да се използва, защото винаги можете да развиете капака, за да излеете от продукта в кофа, за да измиете пода.

  • Дезинфектант.

Универсалният почистващ препарат не е равен на дезинфектанта. Има много решения. Най-простото и екологично е използването на оцет или водороден пероксид. Ще се изненадате, но с тяхна помощ можете дори да направите дезинфекция и на тоалетната,  като доста успешно се отървете от бактериите. Вторият вариант са кърпичките за дезинфекция. Те ще помогнат да избършете някои неща, ако е необходимо, например детски пластмасови играчки. Но тази опция е по-малко екологична.

  • Микрофибърна кърпа.

Микрофибърът е универсална материя за почистване. С него можете да премахнете прах, да измиете стъклата на прозорците, да подсушите уреди. Той не оставя следи, за разлика от обикновените салфетки за почистване и хартиените кърпи. Но не забравяйте, че след доста употреба тази материя губи своите полезни свойства.    

Запомнете обаче - за да почистите наслоена мръсотия, имате нужда от четка, не можете да се справите с микрофибърната кърпа.

  • Прахосмукачка.

В ерата на технологиите би било глупаво да изоставите удобните устройства, наречени прахосмукачки,  и да използвате, например, метла. Така че без прахосмукачка ефективно почистване не може да се направи. Кой модел да изберете е друг въпрос. Ако имате апартамент, който е относително без мебели, прахосмукачката робот е идеалното решение. Тя работи по-добре, когато по пътя й няма пречки. Универсална опция за малък апартамент е безжичната прахосмукачка, която работи на батерия. И, разбира се, вечната класика – прахосмукачките на кабел си остават вечната класика.

  • Моп за влажно почистване.

Определено не може да се почисти пода с мокри кърпички, така че имате нужда от моп. Най-удобният, разбира се, е този с кофа и в нея се изцежда водата. Но такива опции са по-скъпи, въпреки че разходите напълно ще се изплатят. Бързо и лесно се почиства с моп пода в дома.

Най-нови статии