+359 887 87 87 52

Покупка на дом през зимата

Дом през зимата

12.09.2014 Автор: Мирослава Петърчева

Пролетта и лятото са най-натоварените сезони за сделки с недвижими имоти в Русе. Покупка на дом през зимата - защо не! През зимата настъпва времето на купувачите. През студените месеци за всеки един продавач е трудно да реализира продажба на недвижим имот. Рядко има спад в броя на офертите, но с цената на това, че ще се преместите по време на празниците или в не дотам добри метеорологични условия, може да си докарате много добра отстъпка. Определено трябва да обмислите какво би ви донесла една покупка на дом през зимата. Това може да е перфектният момент да се установите на своето ново място.

По-малко конкуренция и повече възможности за договорка при покупка на дом през зимата.

Както казахме, лятото и пролетта са най-активните сезони що се отнася до покупка и продажба на недвижими имоти – без значение от региона и условията. Това значи, че хем има по-малко свободни жилища за покупка, хем за тях се борят много повече хора. Много от вас биха казали, че през зимата спада броят на продавачите, които пускат в продажба недвижим имот. Дори това да е вярно, то бъдете сигурни, че липсата на други купувачи ще компенсира потенциално намалелия брой недвижими имоти. На доста места обаче такъв спад не се регистрира. Ако уцелите продавач, който е в спешна нужда от пари, то през зимата може да си уредите възможно най-голяма отстъпка.

Определено нещата през зимата стават по-бързо. Що се отнася до цялата процедура от търсенето на подходящ имот, до огледа и преместването, може да се случи само за няколко дни. Обикновено не се налага да се чака за оглед поради огромен интерес и от други хора. Просто набелязвате няколко имота, отивате, гледате и решавате на спокойствие дали някой от тях ви устройва.

Ако въпросът с по-малкото недвижими имоти за продажба е спорен, то определено желаещите да купят имот през зимата са наистина по-малко. Никой не се замисля за това какви са предимства да си купиш апартамент ново строителство или старо строителство, а защо не и цяла къща, през зимата. Използвайте липсата на конкуренти-купувачи във ваша полза. Може да си позволите по-освободени преговори за цената или пък да направите някоя бонус уговорка за обзавеждането. Всичко зависи от конкретния случай. Просто трябва да знаете, че продавачите са склонни да отстъпват и че можете да си позволите малко повече време за размисъл. Все пак няма друг купувач, който да ви диша във врата със своята оферта. През лятото и пролетта може да се наложи да решавате за покупката си в рамките на часове или дори на момента.

Получавате реална възможност да видите имота в полеви условия.

Огледът на един дом през зимата, когато има много сняг и е студено, позволява да добиете пълна представа за това какъв ще е животът вътре. Усещате ли някаква неестествена хладина, има ли функционираща система за отопление, а топлоизолация, каква е процедурата със загряването на водата? През зимата можете да се уверите  и за качеството на прозорците. Освен това кой е по-перфектният момент за тест на водопроводната система, покрива, наличие на влага, течове и всичко останало. Посещавайки една къща през зимата, вие ще можете да разберете нейното реално състояние.

Наличие на персонално внимание от наш агент.

Друго предимство на покупката на дом през зимата, когато сделките с недвижими имоти са извън сезон, е това, че нашите служители ще могат да ви обърнат специално и персонално внимание. Недвижими имоти Сиана се старае винаги да усети нуждите на клиентите си, но през зимата нещата се случват една идея по-спокойно. Ще имаме възможност за повече огледи, без да трябва да решавате веднага, дали ще купувате или не. Продавачите ще са свободни за повече въпроси и ще асистират малко по-усърдно.

Зимата е перфектният момент за инвестиция и с потенциал за бърза печалба.

Инвеститорите, които искат да заложат на сигурно и след няколко месеца да изкарат някой друг процент, трябва да оглеждат точно през зимата. Сега цените са малко по-надолу, може да уредите и обзавеждане за новата си придобивка. Ако състоянието на един имот е перфектно през зимата, то няма да има нужда да се инвестират пари в ремонт и реновации. Както казахме, липсата на много клиенти ще ви позволи да свалите от цената. Домът ще е готов за моментално отдаване под наем, а освен това само след няколко месеца, напролет или през лятото, вие ще можете да продадете с печалба, която не е за изпускане.

Най-нови статии