+359 887 87 87 52

Пролетeн рефреш в дома: съвети

Как да направим пролетeн рефреш в дома си?

22.02.2024 Автор: Мирослава Петърчева

Един бърз пролетен рефреш в дома е перфектният начин да го подготвите за топлите месеци. Предлагаме ви няколко идеи, които ще ви помогнат в това начинание:

Почистете всяка стая.

Започнете с една стая и я изчистете в детайли. Измийте прозорците и пода, махнете праха от мебелите и т.н. След като приключите, продължете с друга.

Изхвърлете ненужните вещи.

Пролетта е моментът да се отървете всички ненужни вещи от дома си. Прегледайте от кои дрехи, обувки, книги, играчки и други предмети нямате и изхвърлете тези, които не ви са нужни. Може и да ги дарите.

Организирайте своя гардероба.

Всеки пролетен рефреш в дома обхваща и гардероба. Изпразнете го и организирайте дрехите си по категории (например ризи, панталони, рокли) и ги подредете обратно.

Почистете хладилника и кухненските шкафове.

Направете ревизия на старите продукти. Те са опасни за здравето ви. Почистете вътрешността на хладилника и измийте кухненските шкафове с препарат.

Изперете пердетата и почистете щорите.

Много хора забравят да направят това. Извадете ги и се постарайте да блеснат от чистота.

Отделете внимание на терасата или балкона.

Измийте ги с вода и препарат, почистете парапетите. Няма да повярвате каква чернилка има по тях.

И за да бъде този пролетeн рефреш в дома 100 процентов, време е за цветя!

Разбира се! Саксиите с цветя са прекрасен начин да добавите пролетно настроение в дома си. Те могат да бъдат сложени в различни стаи: в дневната, в спалнята, в банята или на балкона или терасата. Лалетата са сред най-популярните пролетни цветя. Те са могат да бъдат поставени в големи саксии или в малки групи.

Може да сложите и циклами. Това са малки цветя, които са в различни цветове. Босилекът е не само красиво растение, но и чудесна подправка. Той може да бъде отглеждан в малки саксии на кухненския плот и да се ползва за приготвяне на храна.

Специалистите са на мнение, че също така можете да комбинирате различни видове цветя в една саксия/кашпа и да оформите мини градинка.

И в края на статията....

Не забравяйте да поставите саксиите в места, където има достатъчно слънце и да ги поливате редовно, за да ги поддържате красиви. Ако нямате време за това – сложете си изкуствени цветя. Когато са с високо качество, те са неразличими от естествените.

Най-нови статии