+359 887 87 87 52

Ремонт на кухня за стотинки: идеи за всеки

Предлагаме ви 5 евтини начина за актуализиране на интериора в кухнята.

27.02.2023 Автор: Мирослава Петърчева

Има различни ситуации, когато трябва бързо и евтино да промените интериора на своята кухня в апартамента - например, ако искате да го продадете или отдадете под наем.
Налице са много възможности, които ще ви позволят да подобрите външния вид на кухнята само за стотинки, без да купувате нови мебели и без да инвестирате в капитален ремонт.

Сложете фолио върху мебелите в кухнята.

Това ще ви позволи да скриете надрасквания и белези по вратите на шкафа, като изберете ярък положителен цвят. Първо почистете повърхността, загладете, ако има вдлъбнати и после поставете новото фолио. Иска се търпение и чудото ще стане. В този случай може и да се направи декупаж - крайният резултат е смайващ наистина.

Добавете нови пердета.

Премахнете вратите на долните шкафове, ако са изкривени и не се затварят. После ги покрийте с оригинални малки пердета. Такова необичайно решение е подходящо както за кухня в рустикален стил с винтидж декор, така и за кухненско пространство с модерен интериор. В същия цвят сменете и пердетата на прозорците в кухнята. Няма да повярвате колко бързо тя ще изглежда освежна.

Подменете старите кухненски аксесоари с нови.

Смяната на аксесоарите е дреболия, но е жизненоважна, защото например изящните дръжки на шкафовете и чекмеджетата ще ви позволят да се получи нова визия към стария комплект. Това действие изисква да имате точна преценка за форма и цвят, за да стане наистина професионално като решение.

Нови постери и картини - тук има богат избор.

Сложете нови постери и картини на стените в кухнята си. При козметични ремонти това е хитър трик, който дава неочаквано добър резултат.  Ако пък старите ви харесват - просто подменете техните рамки с нови.

Освежете старите си столове.

Можете също така да промените своите столове като ушиете калъфи за тях. Използвайте ярки акценти, само не прекалявайте с цветните комбинации - всичко трябва да е умерено.

И в края...

Запомнете, че красивата и уютна кухня в апартамента не е задължително да е скъпа – малък ремонт, екстравагантни дизайнерски решения, лична креативност и желание могат да превърнат тази стая в кухнята на вашите мечти.

Най-нови статии