+359 887 87 87 52

Студио - как да го разширим пространствено

Как визуално да разширим малкия апартамент?

30.06.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Представяме ви 4 гениални идеи за студио, които дават усещане за дворец.

Животът в студио означава, че сте изправени пред уникална, но възвишена задача.

Защо?

Може да трансформирате една единична стая в спалня, всекидневна, кухня, офис и евентуално повече. И може да го направите, без да добавяте твърде много безпорядък - в противен случай вероятно ще се почувствате клаустрофобично. Но не позволявайте на малкото пространство да Ви спре да създадете удобен, стилен дом, в който всъщност ще искате да прекарате много време. Намерете вдъхновение в тези примери и се пригответе да превърнете малкото си студио в дворец.

Идея 1:

Възможно е зоната за сън да е отделна от останалата част от студиото. Това може да стане със завеса от пода до тавана или плъзгаща стъклена врата. Това е добре, за да имате рационален сън и спокойствие. А пък от друга страна, ще имате място за  срещи с приятели в импровизираната всекидневна.

Идея 2:

Направете си малко антре. Това не е сложно. Има много хитри начини за това. Така ще се избегне директното влизане в студиото и формално ще имате още едно помещение. Всичко, което е необходимо, е шикозно огледало, държач за чадър и няколко стенни закачалки... Ако нямате място за тези неща, огледало и дъска с набор за ключове пак са подходящи. Бъдете находчиви.

 Идея 3:

Възползвайте се от архитектурните особености на своето студио. Всеки сантиметър е от значение, така че не забравяйте да се възползвате напълно от архитектурата. Става думи за колона, за малък прозорец, за малка тоалетна. Тоест, това, което е според вас дефект, направете го да е акцент в дома Ви.

Идея 4:

Персонализирайте работното си пространство. Сгъваемото бюро по поръчка е идеалното решение що се отнася до малките пространства за работа от вкъщи. Просто го затворете и го приберете, когато трябва да превърнете домашния си офис обратно в дневна, трапезария или спалня. Така и спалнята може да бъде сгъваема или подходящо да се прибира нагоре към стената. Друг вариант е диван, който се разтяга и се ползва като спалня.

Най-нови статии