+359 887 87 87 52

Тенденции в осветлението на дома

Научете какви са тенденциите в осветлението на дома.

21.10.2021 Автор: Мирослава Петърчева

Ремонтирате ли къща или апартамент?  Или просто искате да промените нещо? Искате ли не само вие, но и вашите гости да се радват на уникален интериор? Възможно е! Изберете осветление, което придава характер на пространството. Научете за новите тенденции в осветлението в дома.

  • Екостил.

Екостилът е един от най-популярните стилове не само в осветлението, но и в интериорния дизайн през 2021 година. Тенденцията завръщане към природата е ясно видима. Бохо и скандинавският интериор, пълен с естествени, земни цветове и материали като ратан, лоза и бамбук, печелят обитателите на дома. Екостилът е доминиран от естествени материали - лампите са изработени от мрамор, гранит и други природни елементи. Една от водещите тенденции в осветлението на дома е съвременният селски начин на живот, който изглежда е отговор на случилото се през 2020 година. Той съчетава идиличната, домашна атмосфера на провинцията с модерни решения. Споменът за уютна бабина къща и носталгия по безгрижно детство - това е основата на стила на съвременния интериор.

  • Осветление на релси.

Осветлението на релси досега се използва предимно в обществени и търговски пространства. В наши дни то все повече се инсталира в къщи и апартаменти, тъй като се явява като отлична алтернатива на традиционните осветителни тела и дава възможност да се използва рационално светлината. Най-голямото предимство е възможността за свободно преместване на осветителните тела и регулиране на ъгъла, под който пада светлината. Това решение е особено подходящо за кухня, голяма всекидневна или коридор. Така можете да създадете много интересни композиции.

  • Универсални плафони.

Става дума за универсални тела, които никога не излизат от мода. Това практично решение е идеално за кухни, бани и коридори. Самото осветително тяло приляга плътно към тавана, като по този начин гарантира удобство и комфорт при използване. В допълнение, то разсейва светлината, така че всеки ъгъл на стаята става осветен.

  • Минимализъм в осветителните тела.

Особено популярни са минималистичните индустриални осветителни тела, съчетаващи метал, дърво и крушка с нажежаема жичка. Паякообразните полилеи са подходящи за тавански и индустриални интериори. Детайлите, цветовете и формите се променят, но концепцията за модерно таванско помещение остава непроменена в продължение на много години.

  • Геометрични фигури.

През 2021 година се предлагат лампи с прости геометрични форми, които припомнят 70 -те години на миналия век и стила Арт деко. Те са идеални за минималистичен интериор, тъй като се подчертава тяхната елегантност. Гладките форми на лампите са доста търсени. Опростени, хармонични и ефектни те се превръщат в основните доминанти на много дневни.

Най-нови статии