+359 887 87 87 52

Трансформация на всекидневната в дома

Как да промените пространството във всекидневната без да предприемете цялостно ремонтиране

10.11.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Вероятно се чудите как, за бога, да промените пространството на всекидневната в дома, без да предприемете пълно ремонтиране или да похарчите тонове пари…

Съществуват много начини да оформите всекидневната в дома, без да обръщате цялото пространство с главата надолу.

Прочетете в статията ни за шест лесни, одобрени от дизайнери промени, които ще накарат всекидневната Ви да изглежда като чисто ново пространство за нула време.

Сложете нов килим

Дори и да не искате да се разделите с любимия си килим, то е време да помислите за покупка на чисто нов. Но пък можете да запазите стария като просто закупите по-малък килим, който да поставите върху вече съществуващия си. Можете също така да опитате да сложите изкуствена кожа, която ще добави визуално интересна форма към типичния правоъгълен килим.

Изберете нови калъфки за възглавниците

След като смените килима, може да откриете, че той води до други цветове и шарки, които силно трансформират дизайна, което може да доведе до необходимостта от нови възглавници. Не е нужно да харчите цяло състояние, за да закупите нов текстил във вашето пространство. Дори можете сами да ушиете нови възглавници, ако не сте с 2 леви ръце.

Разместете мебелите си

Това е просто решение, което не струва абсолютно нищо. Не се страхувайте да местите дивана или столовете си, за да получите изцяло ново усещане във всекидневната в дома си. Пренареждането на вашите мебели е едно от най-рентабилните решения и може да доведе до цялостна нова визия на стаята.

Добавете малко зеленина

Не подценявайте силата, която естествените щрихи могат да имат, за да накарате всекидневната в дома да се почувства като чисто нова. Ако можете да добавите малко цветя. Не е нужно да купувате растения, които искат много грижи и са капризни. Има такива, които са красиви и не изискват поливане често. Сложете висящи саксии и дори някои по-големи видове като палма в кашпа.

Добавете осветление за настроение

Правилното осветление може да направи всекидневната да изглежда много по-приветлива. Осветлението за настроение е лесен начин за освежаване на стаята, смятат дизайнерите. Вместо да разчитате единствено на горно осветление, можете да добавите подова лампа, настолна лампа или стенен аплик.

Ограничете някои покупки, за да разширите собственото си пространство

Не на последно място, устоявайте на желанието си да купувате. Вместо това погледнете какво вече имате и какво може да бъде преместено на ново място. Понякога правим импулсивни покупки и трупаме вещи, които буквално блокират жилището ни.

Вярваме, че тези идеи за трансформация на всекидневната в дома, са Ви допаднали и смело можете да ги реализирате.

Най-нови статии