+359 887 87 87 52

Вила извън населено място

Извънградски имот

29.08.2019 Автор: Мирослава Петърчева

Какви са ползите от притежанието на вила в ненаселено място?

Крайградските недвижими имоти днес се радват на голяма популярност. Човек е хубаво да има вила в извън населено място, но трябва да обърне внимание на наличната заради инфраструктура; инженерни мрежи (газ, вода, електричество); други вили и съседи и близостта до реки, езера, язовири, море, планини, гори и други особености. Наистина всички тези фактори трябва да бъдат взети предвид, защото условията във всяка местност могат да варират значително. Вилата може да бъде купена или построена на парцел, който е собствен или придобит на база продажба от предишен собственик. В първия случай вилата може да не се ремонтира, да има нужда от малък или доста голям ремонт. Това е ясно от цената на която се предлага. А една вила в идеално състояние, разбира се, че ще струва много повече от такава, която изисква генерален ремонт. Вила, която тепърва ще се строи, е доста смело начинание и изисква не само средства, но и специално време, за да се следи как върви строежа. Тя трябва много добре и органично да се вписва в природния обект. За целта е нужен много добър архитект, който да прецени каква вила може да бъде построена на съответното място. Това винаги опира и до финансовите възможности на човек. И така вилата е налична – построена или закупена – какво се случва?

Рискове винаги има:

Ако човек живее далече от вилата си, то има риск тя да бъде разбита, да бъде буквално плячкосана и т.н. Това е огромният недостатък. Наличието на охранителна техника трудно спира крадците, които са изпечени в бранша. В някои случаи до вилата няма обществен транспорт и може да се стигне само с личен превоз.

Но пък ползите от вилата са толкова много:

• Чист въздух • Красива природна гледка • Възможност за релакс със семейство и приятели • Отлична инвестиция • Развитие на хоби като градинарство • Спокойствие и тишина • Може да се отдава под наем.

Ако търсите да закупите вила, може да се обърнете към брокери на недвижими имоти, които ще ви предложат разнообразни оферти. Така ще можете лесно да намерите своята желана вила.

Най-нови статии