+359 887 87 87 52

Апартамент от вторичния пазар - как да го изберем?

Избор на дом

20.06.2019 Автор: Мирослава Петърчева

Вие решавате да си купите апартамент от вторичния пазар?

И как да намерите правилния апартамент от вторичния пазар? На какво да се обърне внимание? Трябва ли да търси перфектния или да се приемат някои компромиси? Дали е по-добре да е апартамент с готов ремонт или да го направим сами? Целият пазар за продажба на апартамент от вторичния пазар е разделен на сегменти на същия принцип като пазара за нови сгради. Като правило има четири основни категории жилища: панелки, тухлени, монолитни и лукс. Панелните апартаменти са с живот не повече от 50 години. Като правило такива апартаменти се намират в райони, които не са най-добри по отношение на инфраструктурата, транспорта и екологията. Те често имат нужда от ремонти в различни направления. Жилищата от тухли са с живот над 30 години. В допълнение се характеризират с по-добро строителство. Стаите са по-високи и прозорците по-големи. Третият вид включва монолитни жилища, често с охраняем двор и частен паркинг. Цените тук са по-високи и жилищата определено са доста търсени. Последният сегмент включва имоти в най-престижните райони на града (като правило, в центъра или в най-близките предградия). За да бъде търсенето продуктивно, се препоръчва максимално ... да стесните диапазона на търсенето на апартамент от вторичния пазар.

Агенцията за недвижими имоти ще избере опции в рамките на един район, които отговарят на критериите, които търсите.

Всеки клиент има йерархия от приоритети. Някои търсят достъп до обществения транспорт, втори - подземен паркинг, трети - паркове, училища, детски градини, четвърти - задоволително състояние на апартамента. Купувачът трябва да разбере какво е по-важно за него. Някои искат мебелирано и готово жилище, а други изпразнен апартамент, който да обзаведат по-свой вкус. Това също влияе на крайната цена. Да не пропуснем и квадратурата – в съответствие с парите и желанието, може да се търси гарсониера, двустайно или многостайно жилище. Ясно е, че по-голямата квадратура вдига цената на имота. По време на огледи се препоръчва да се обърне специално внимание на дограмата, водопроводната и ел. инсталация, окабеляването и течове в банята. Погледнете за мухъл в банята и в кухнята. Ако жилището е добро, но има нужда от генерален ремонт, важно е да се смъкне от цената.

За целта имате нужда от брокер, който знае как се прави това.

Да, има и други подробности, които са важни, но ако се доверите на нашата агенция за недвижими имоти, то ще може да имате добри оферти за апартамент от вторичния пазар.

Най-нови статии