+359 887 87 87 52

Декорация с тикви в дома

Три идеи за декорация с тикви в дома

06.10.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Има толкова много причини, поради които нямаме търпение да декорираме дома си с тикви. Представените по-долу невероятни идеи за декорирация с тикви в дома тази есен са много по-забавни от типичните аранжировки за Хелоуин.

Централен елемент за декор с есенна тиква

Вземете кръгъл или овален съд и го напълнете с почва за саксии. Засадете смес от сукуленти (като ехеверии) към центъра на купата, оставяйки достатъчно място около краищата. Сложете малки оранжеви и бели тикви в почвата. Добавете сезонни зеленчуци като зеле, репички и патладжани. Използвайте снопчета пресни билки (като розмарин и градински чай), за да запълните празнините места. Готовата декорация е идеална както за дневна, така и за кухня.

Композиция за камина с тикви

Групирайте предварително напръскани тикви със спрей до камината за стилна украса. Използвахме черна и златна боя основно. Тук можете да комбинирате различни като форма тикви, за да се получи оригинална композиция. Сложете сухи лакирани клонки и цветя, за да се получи обем на композицията. Ако нямате камина, то тази идея е подходяща за масичката в антрето.

Тиквеният фенер не е демода

Лесно е да си направите и класически тиквен фенер, в който да поставяте свещ. Начертайте очи, уста и нос с маркер. Или просто очертайте различни геометрични елементи на цялата тиква. Срежете тиквата отгоре и я почистете. После с карвинг инструмент или остър нож издълбайте очите, носа, устата; елементите... Може да фиксирате тиквата отвън с безцветен лак. Ако не искате да салагате свещ, то ползвайте фенера като ваза - сложете сухи цветя и листа.

Хелоуин наближава...

Разбира се, че тиквата дава безброй идеи за декориране в дома. Забавно ще е да разкрасите  дома си с тикви през есента - особено когато Хелоуин е зад ъгъла. Децата стават нетърпеливи преди възрастните и дори са доста по-креативни в това отношение.

Винаги може да раздвижите с тях вашите вътрешни и външни пространства. Но е време първо да отидете на лов за тикви на пазара. Толкова са различни и цветни. Подарете си есенно настроение в дома сега.

Най-нови статии