+359 887 87 87 52

Mагазини под наем Русе

Отдаване под наем на магазини в град Русе

24.04.2014 Автор: Мирослава Петърчева

В нашето забързано общество, постепенно отръскващо се от последствията на финансовата  криза, владяла ни през последните няколко години бавно, но упорито се засилва тенденцията, все повече хора да се опитват да развият собствен, макар и малък бизнес. Ако до преди няколко години имаше бум на МОЛ-ове и хората изпаднаха в шопинг-истерия, сега същите тези потребители отново се връщат към малките квартални магазинчета, които са много по-удобни и практични.

Разбира се, цените на някой стоки в големите вериги магазини са доста по-ниски, но пък не всеки има възможност да ги посещава ежедневно и да зарежда наведнъж всичко необходимо. Именно тук идва ролята на малките магазини, които винаги ще имат своите клиенти.

Хората ще продължават да търсят по-удобния вариант, макар и той да е малко по-скъп. Това от своя страна подтиква малките предприемачи да стартират собствен бизнес и да се опитат да предлагат конкурентни стоки, продукти и услуги.

За да стартирате собствен бизнес, не ви е необходим сериозен капитал, но естествено това зависи от нишата, в която сте избрали да се развивате. Със сигурност обаче ще имате нужда от магазин под наем, освен ако нямате собствен такъв или пък бизнесът ви няма нужда от подобно помещение.

Русе е сред най-големите и атрактивни български градове, като градът край река Дунав е бил и ще бъде със стратегическо значение за нашата страна. Близостта до Румъния също оказва сериозно влияние върху местния бизнес, а ако искате да развивате каквато и да е дейност, именно Русе е градът, който може да ви даде сериозен начален тласък.

Магазини под наем Русе можете да намерите много лесно, но преди да се втурнете в лудо търсене, е добре да сте запознати с кварталите в града  и техните предимства. Безспорно Идеалният център е сред най-предпочитаните райони за стартиране на бизнес, тъй като се намира в близост до Общината, има множество административни сгради, банки, офиси на големи компании, изградена инфраструктура, транспортна мрежа и още куп предимства.

Цените на магазини под наем Русе център варират между 250-300 лв.

Тук визираме малки помещения, с квадратура 30-40 кв. м, които са на партер, но не са на най-активния човекопоток. Ако искате нещо по-луксозно и атрактивно, е добре да се насочите към ул. Александровска, като там можете да наемете помещение под наем в диапазона 1 200 - 3 800 лв. (отново в зависимост от квадратурата и локацията).

Квартал Възраждане също е много подходящ за стартиране на нов бизнес, като района на Университета е сред най-апетитните дестинации там. Помещенията под наем около 40 кв. м. можете да намерите на цена от 190 - 250 лв, но понякога тази цена може да нарастне и до 400 - 500 лв. Ако пък искате по-модерно помещение, в търговските обекти, то цената е около 900 лв, но тук имате предимство, че магазинът ви ще бъде в непосредствена близост до Университета и ще сте в нови монолитни сгради.

Ако сте решили да наемете магазин под наем Русе, е добре да знаете, че атрактивните локации се изчерпват много бързо и дори в повечето случаи, новите собственици се нанасят още докато старите такива се изнасят. За да не изпуснете вашия нов търговски обект, ви препоръчваме да следите пазара и периодично да посещавате сайта ни, където ще откриете най-актуалните оферти, както и пълна информация за развитието на пазара на недвижими имоти.

Най-нови статии