+359 887 87 87 52

Актуални цветове на килимите през 2024

Какви ще са актулните цветове на килимите през 2024 година?

28.12.2023 Автор: Мирослава Петърчева

Оказва се, че килимите през 2024 година отново ще бъдат на почит в дома. Но ето и новостите, свързани с тях!

Нови тенденции в цветовата гама

През 2024 година основният моден акцент ще бъде изместен върху килими в изразителни, огнени нюанси: наситено бордо, теракота, рубинено червено, слънчево оранжево и ръждиво оранжево. Килимите в такива тонове имат отлична способност да се съчетават перфектно с неутрални универсални нюанси в интериора. По този начин стават ярък акцент в стаята.

  • Червен рубин - защо да изберем този огнен цвят. Този цвят на килима ще е тотален хит на 2024 година. Драматичната комбинация от килими в тъмно бордо и стени в същия цвят създава невероятна атмосфера, изпълнена със специална жива енергия.
  • Оптимистично оранжевият нюанс е един от най-добрите варианти при избор на килим през новата година. Абстрактен или геометричен принт е доста подходящ за оранжев килим. Важно е той обаче хармонично да се интегрира в цялостния интериор.
  • Ръждиво оранжевият нюанс на всеки един килим идеално подчертава луксозните мебели и картини, като същевременно изпълва стаята със светлина и блясък на свещи.
  • Бордо е един от най-атрактивните и дълбоки тонове в интериора. Придава особено усещане за празничност, тържественост и лукс. Нито един интериор в ориенталски стил не би бил впечатляващ без ръчно изработен бордо килим с висока плътност на възлите. Бордо килимите идеално се напасват с топли нюанси като кремаво, светлосиво, бежово.

Разнообразие от материи при килимите през 2024

В същото време килимите през 2024 година ще се изработват от разнообразни материали. Те могат да варират от обикновени синтетични покрития до уникални дизайнерски естествени ръчно изработени изделия. Сред модерните тенденции за 2024 са ретро килими и ръчно тъкани в актуални цветове.

Геометрични линии и анималистични мотиви - акцент при килимите през 2024

Дизайнерите са на мнение, че не само цветът на килима е важен, но и неговите форми. През 2024 година геометричните принтовете  остават търсени и актуални. Те са  доста гъвкави, в същото време динамични и неутрални. При геометрични мотиви в дизайна на килими, хармоничният преход на цветовете е важен. Геометричните елементи от черно, бяло или подобни тонове се съчетават идеално интериорно.

Наред с геометрията, анимализмът е невероятно популярен в почти всички области на модерния дизайн за 2024 година. Важно е да запомните, че килимите в анималистичен стил ще подхождат на интериор в подобен стил. По правило анималистичните килими са скъпи и уникални дизайнерски изделия, често ръчно изработени от естествени материали. Такива килими дават усещане за еко стил и тенденция да се използва всичко естествено в дома. Тоест, природните и анималистичните мотиви в цветовете ни доближават още повече до живата природа.

Най-нови статии