+359 887 87 87 52

Антре в апартамента – тенденции 2022

Как да декорираме входното антре според тенденциите

10.03.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Предлагаме ви да се запознаете с тенденциите в обзавеждането на антре през 2022 година.

Първото нещо, което виждате, когато влезете в дома, е антрето. То издава вкусовете на собствениците. Тази стая трябва да бъде практична и визуално естетична, така че когато гостите идват, те веднага да се почувстват уютно и комфортно. Интериорният дизайн на антрето започва с избор на стила. За да могат мебелите, декорацията и всички детайли да изглеждат като едно цяло, тоест,  хармонично, е важно да изберете правилния интериорен стил.

Антре в апартамента в модерен стил.

В модерния дизайн елегантната функционалност е важна. Характерни са гладките повърхности, контрастните цветове и ясните линии. За интериора на стаята се използва само високотехнологичен материал. Когато планирате визията на антрето, дизайнерите препоръчват тази година да се даде предпочитание на минималистичния стил и с фокус върху удобните мебели. Модерен вариант за цветовия дизайн варира в светли нюанси.

Няколко кратки съвета:

  • По-малко мебели, декорации и изпъкнали интериорни елементи – прекалено пренаситено с мебели антре ще открадне усещането за уют и комфорт.                                                              

  • Ползва се същия цвят или подобни нюанси при декорирането.                                                         

  • Тъмните тонове трябва да се избягват – няма нужда да се елиминират, изисква се само тяхното разумно използване.                                

  • Нужно е да има поне едно огледало - това придава на стаята правилния обем и подчертава необходимите детайли.                     

  • Пространството над вратата също се използва за съхранение, може да се монтира стилен и модерен рафт.

Цветни комбинации в антрето.

Идвайки от улицата в апартамент, човек влиза в антрето, така че замърсяването не може да се избегне. Ето защо е необходимо да се подберат устойчиви на износване и неоцветяващи довършителни материали. В антре на апартамент с лошо осветление не се препоръчва използването на тъмни покрития. Най-добре да се използват спокойни и неутрални цветове - бяло, кремаво, бежово, светло кафяво, пясъчно, аквамарин. Те придават на интериора топлина и комфорт, изглаждат липсата на източници на естествена светлина. А и също така се комбинират с дизайна на врати, които най-често са изработени от естествено или изкуствено дърво.

Шкафове в антрето.

За организиране на антрето  най-популярните мебели са шкафовете. По правило шкафът трябва да бъде не само естетически привлекателен, но и многофункционален: с достатъчен брой рафтове, устойчиви на влага и драскотини и с добро покритие, което е лесно за почистване. Най-доброто дизайнерско решение в момента е монтирането на шкафове от едната страна на стената. По този начин визуално се увеличава обема на антрето и се пести място.

Закачалка в антрето.

В едно антре винаги трябва да има място за разположение на връхни дрехи и аксесоари. Най-доброто решение е да се монтира закачалки за дрехи, а ако има място – може и гардероб или шкаф. На мебелния пазар има много видове закачалки: вградени, стенни, преносими и подови. Една от модните тенденции  за 2022 е да се монтират ковани подови и стенни закачалки в антрето.

Стелаж за обувки.

Необходим мебелен елемент за всяко антре е стелажът за обувки. Обувките, поставени в цялата стая по хаотичен начин, не са естетически приятни и допринасят за натрупването на прах и мръсотия. На помощ идва стойката или стелажът за обувки. Въртящите се модели са от новостите. Такава опция може да се използва само в просторни антрета с вграден гардероб.

Най-нови статии