+359 887 87 87 52

Хубав дом - ето кое е важно, за да живеем в такъв

Съвети за хубав дом

11.06.2020 Автор: Мирослава Петърчева

Какво е най-важното за да имате хубав дом?

Задавали ли сте си въпроса: „Какво е най-важното, за да живеем в хубав дом?“

Хората могат да дадат различни отговори на този въпрос, но според нас всичко е важно.

Но все пак, на първо място, обръщаме внимание на прозорците, вратите, покрива, фундамента, отоплителната система, качеството на изолацията, вътрешната декорация. Възрастта на сградата не е толкова важна, колкото състоянието на основните й елементи и провежданите ремонтни дейности.    Всичко в дома налага добра поддръжка, затова от време на време трябва да променяте по нещо. Почти всичко в дома е ограничено до 20 години, нещата се амортизират, някои по-бързо, други по-бавно. Разбира се, стените и основата могат да издържат дори 200 години, освен ако не се наводнявани от дефекти в покрива или проблеми с канализацията.

Запомнете: най-голямата опасност за конструктивните елементи са влагата и липсата на вентилация. При тези две условия нещо в дома започва да гние, развива се мухъл. Необходимо е правилно да се грижите за своя дом, да следите каква е в стаите температура, влажността и да следите за проблемите, които се появяват или да предприемете действия , с които да предотвратите появата им. Всичко не е толкова сложно, колкото може да изглежда на пръв поглед, затова трябва не само да обичате, но и да познавате дома си. Някои хора смятат, че като са закупили напълно ново жилище, те се предпазват от много проблеми. За съжаление това не е така. Има чисто нови апартаменти, които поради некачествено строителство, са с повече проблеми от апартамент от вторичния пазар. Всяко жилище се нуждае от поддръжка – така могат да се спестят големи разходи за генерални ремонти. Съвсем нормално и естествено е всеки ден да отделяте поне малко време за почистване и поддържане на помещенията, за да имате хубав дом – това не е трудно. 

Просто се изисква много добра организация.

Но ако искате да промените нещо значимо в жилището си, обърнете се към строителна фирма. Първо, помислите внимателно какво искате да ремонтирате, например да смените прозорците, вратите, да купите нови мебели и декоративни елементи. Непрофесионалната работа може да има непредвидими последици за стаите.

Най-нови статии