+359 887 87 87 52

Импровизиран офис в дома

Офис в домашни условия

03.04.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Как да организирате импровизиран офис в дома?

Липсата на пространство е едно от най-вълнуващите предизвикателства, пред които трябва да се изправи човек, когато се появи идеята за създаване на офис в дома. Всъщност пандемията от последните години наложи модела за обособяване на офис пространстви в апартамента. Вариациите са много - офисът може да е във всяка една стая -  точно в средата на дневната, във входното антре, в ъгъла на спалнята. Офис ъгълът може да бъде оригинален и елегантен, дори и да е импровизиран!

На какво трябва да се обърне внимание при избора на стол?

Изберете стола с голямо внимание, така че да се вписва идеално в интериора на дома и да е полезен в здравословно отношение. Той трябва да пасва на контурите на тялото. Не бива да причинява никаква болка в гърба и раменете поради часове работа от вкъщи пред екрана. Трябва да изберете нещо, което не е твърде твърдо и да е с правилната височина. Може да изберете дизайн за стол с подлакътници – така че да поддържате добра стойка. Ако искате да ползвате масата за хранене или друга маса, която сте изкопали отнякъде, трябва да имате стол, който пасва на нея. Столът за работа никога не бива да се подценява. Той може да стои в средата на стаята, в ъгъла или до стената, в пространството по ваш избор. Изберете го с елегантни линии и фини крака, в идеалния случай от дърво и метал. Това е важно - той не трябва да бие на очи и да е в дисхармония с останалите мебели.

Импровизиран офис в дома - какво да е бюрото за работа?

За всеки, който се интересува от многофункционални мебели, нека припомним, че един многофункционален артикул (малък скрин, модулни мебели, кубчетасъс стъклен, дървен или каменен плот и т.н.), може да е работна повърхност. И все пак, помислете предварително, когато става въпрос за персонализирано оформление. Може би е добре да имате бюро, което се прибира за миг – толкова практично и невидимо в апартамент! На пазара се предлагат бюра, които служат и като масички за кафе. Те са с регулираща се височина, а някои дори са с колелца.

И накрая, погрижете се за осветлението.

За да не страдате от светлината на екрана на вашия компютър през целия ден и да облекчите напрежението на очите, ползвайте нежен и топъл източник на светлина. Ако обичате да се движите из дома си през деня, изберете стандартни лампи или настолни лампи. Важно е да се вземе предвид и светлината от прозорците. Понякога е наложително да се сложат щори, за да се регулира светлината по-добре. Затъмняването на помещението с плътни оердета не е дибър вариант. Изграждането на импровизиран офис в дома не е трудна задача, но изисква някои инвестиции, за да може работата да спори.      

Най-нови статии