+359 887 87 87 52

Как да имаме собствен дом с кредит?

Около 98% от хората по света искат да притежават собствен дом

01.09.2022 Автор: Мирослава Петърчева

Намирането на необходимите средства може да бъде трудно - особено в днешния конкурентен пазар. За да финансират покупките си, един на всеки три хиляди собственици на жилища теглят пари или вземат кредит срещу ипотеки.

Това касае хората на възраст между 21 до 34 години. 

Това е "тревожна" тенденция, защото тези хора могат да имат какви ли не катаклизми в живота си и да имат трудности при изплащането на жилището си.

Хората на тази възраст са толкова нетърпеливи да станат собственици на собствен дом, че някои от тях могат по невнимание да изпаднат в неплатежоспособност.

Препоръчително е човек по-скоро да разчита на спестявания, отколкото на вземане на голям кредит. Пазарът на жилища и банките са две различни понятия.

А и никой не е сигурен на работното си място. Има големи катаклизми и в работната сфера.

Какъв е проблемът?
Ако работното място уж е сигурно, то високите технологии напредват и нищо чудно след 10 години да нямате тази добре платена работа, защото тя може да е автоматизирана.

И тогава - какво?

Кой ще плаща оставащия кредит в близките 10 години?

Технически може да изтеглите пари от банката за закупуване на собствен дом, но да се променят вноските по кредита. Те могат след 5 години да станат по-високи.

Какви са алтернативите?

Преди да  теглите пари за закупуване на нов дом, прегледайте текущите си разходи. Опитайте се да намалите или да ограничите всички разходи, за да спестите пари.

Ако някой планира да се впусне в операция за закупуване на собствен дом, а не е наясно с финансите си, то може да се свърже с агенция за недвижими имоти, за да обмислят най-добрите варианти и да не се стига до усложнена ситуация.

Хората просто  трябва да обмислят намаляването на домашните си разходи, за да имат мечтания дом. Един твърд поглед върху финансите е много важен.

Наистина всеки иска да живее богато и щастливо... Но преди всичко трябва да е стъпил здраво на земята и да знае с какво разполага.

Необходимо е да бъдете честни със себе си, когато правите покупка на жилище!

Агенциите за недвижими имоти предлагат жилища в различни ценови категории и всеки може да направи добър избор.

Така може да сте сигурни, че не пазарувате нещо, което е твърде скъпо за вас и може да си го позволите.

С внимателно финансово планиране, човек може да има всичко - дори и собствен дом, който му дава удобство и сигурност!

Най-нови статии